Blog – Nieuws, recepten & meer

Waar ligt de plantage? Fazenda do Salto is een plantage van 800 hectare groot, en bestaat al meer dan 100 jaar. De boerderij is gelegen in Sul de Minas, een regio ten zuiden van Minas Gerais. De omgeving is één van de eerste koffieproducerende gebieden in Brazilië, die bekent staat om de hoge kwaliteit koffiebonen. Op 1000 m hoogte kun je de plantage vinden, waar de koffiebessen groeien in een koel klimaat, met een gemiddelde temperatuur van 22°C. Door de hoogte, het...

Koffie Scones Een echte zondagsbrunch of high tea is niet compleet zonder een scone. Een mix tussen een cake en een koekje, zacht van binnen en krokant van buiten; zo kan je een scone beschrijven. Er zijn veel verschillende smaken scones die je kan nuttigen. Van citroen met maanzaad tot chocolade en nog meer. Scones zijn vaak niet te zoet van smaak omdat je er jam bij eet, en als onderdeel van een high tea als middenstap wordt gegeten tussen de zoute...

Lekker, lokaal en milieuvriendelijk, dat is Verpakkings Vrij Vegan. Wil je milieubewuster boodschappen doen? Ben je opzoek naar lekkere vegan producten? Jesse van Verpakkings Vrij Vegan komt met het antwoord en levert op de bakfiets lokale vegan producten van vegan kaas tot vegan bitterballen en ook bietenham! Het concept is simpel en gebruikersvriendelijk: per bakfiets worden verse en lokale producten in de omgeving van Amsterdam geleverd op de vrijdag en zaterdag (als je uiterlijk voor woensdag besteld). Ben je iets vergeten? Alle houdbare...

Koffie, bacon & uienchutney klinkt als veel, misschien te veel verschillende smaken, maar deze jam is de perfecte combinatie tussen zoet en zout, met een kleine kick. Alle aroma's die je in deze chutney vindt zijn diep en veelzijdig. De bacon bijvoorbeeld, heeft een smokey zoute toon. De stroop geeft een diepe en aardse smaak, en de uien een bijna romige zoete smaak. En de koffie? Die is niet prominent aanwezig, maar geeft bij elke hap een effect waar je je...

Heerlijke vegetarische bitterballen met oesterzwammen en een vleugje koffie.

Ingrediënten:
  • 250 gram oesterzwammen
  • 1 grote ui
  • 3 tenen knoflook
  • 400 cl. groentebouillon
  • 60 gram bloem
  • 60 gram boter
  • gehakte peterselie
  • peper en zout
  • Bloem
  • eiwit
  • paneermeel
  • olijfolie
Bereiding
1. Snijd de oesterzwammen, uien en knoflook fijn. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui en knoflook, voeg daarna de oesterzwammen toe. Bak het geheel op laag vuur tot de massa droog aanvoelt.

2. Smelt de boter en voeg daar in één keer de bloem aan toe. Zet het vuur laag en voeg de bouillon al roerende geleidelijk toe aan het bindmiddel zodat er een dikke pap ontstaat.