Blog – Nieuws, recepten & meer

Het Amerikaanse Mondelez brengt een eigen nespresso-cupje op de Nederlandse markt. Te koop bij de Albert Heijn. Een lekker alternatief voor het dure origineel? Editie NL zoekt het uit met drie echte koffieliefhebbers. Met gemiddeld drie kopjes per dag zijn Nederlanders behoorlijke koffieleuten. Nespresso, de espressomachine met bijbehorende cupjes is bijzonder populair, maar ook duur. Niet gek dus dat Mondelez juist hier de strijd aangaat met Nespresso. Het Amerikaanse bedrijf is niet de enige concurrent. Ook Douwe Egberts verkoopt nespresso-cupjes. Welke espresso...

15 september kun je weer deelnemen aan de Gerrie Knetemann Classic. Deze tour wordt jaarlijks gehouden ter ere van Gerrie Knetemann ook wel de 'Kneet' genoemd. Dertien keer startte hij in de Tour de France en elf keer bereikte hij Parijs. Knetemann won tien etappes en is daarmee recordhouder samen met Jan Raas en Joop Zoetemelk. Wij van Brandmeester’s willen je uitnodigen om mee te fietsen met dit parcours, want ook dit jaar zullen wij deelnemen. Heb je een Espresso Campionissimo...

De tweede editie van Misset Horeca’s Koffie Top 100 verschijnt 13 september. Met de Koffie Top 100 wil Misset die horecabedrijven laten zien, die het best met koffie omgaan. Zowel technisch als commercieel. Als een bron van inspiratie voor iedereen die zich met koffie bezighoudt.   Alle laagdrempelige bedrijven waar je terecht kunt voor een lekker ‘bakkie’, kunnen meedoen met de Koffie Top 100. Van espressobar tot café, lunchroom, hotel, restaurant en seizoenbedrijven en strandtenten. Hiervoor benadert Misset Horeca alle branders, leveranciers...

't verst en toch dichtbij Een goede espresso hoeft niet uit Italië te komen, maar haalt u gewoon in Nederland. Net als andere versproducten, zoals groente en fruit, vindt u de beste kwaliteit koffie dichtbij. Vers brood haalt u bij de bakker, de meest verse koffie haalt u uit onze micro branderij. Brandmeester’s [Premium Roasted Coffee] wordt dagelijks zintuiglijk gebrand per ‘single origin’; elke soort op zijn eigen wijze en met zijn eigen brandprofiel, langzaam, in kleine hoeveelheden en met lucht gekoeld, zonder...

Blackthorn Foods is een familiebedrijf gevestigd in Belfast in Noord-Ierland. Na maanden van onderzoek en uren achter het fornuis staan werd in 2004 Blackthorn Foods opgericht door drie zusjes Cathy, Jenny en Dorothy. Zij zijn gespecialiseerd in het maken van bekroonde handgemaakte fudge. Op traditionele wijze maken ze handgemaakte fudge van hoge kwaliteit met een unieke smaak en textuur. Jaar na jaar winnen ze awards voor hun befaamde fudge. Meltingpot fudge is niet te vergelijken met andere soorten fudge, want er...