Recept: Koffie Stoofperen

1024 595 Brandmeesters

Kan je tijdens de wintermaanden ook niet genoeg krijgen van stoofperen? Perfect zacht gegaard met een volle kruidige smaak en een glanzende saus die perfect bij een bolletje ijs past.
Bij Brandmeester’s houden we van gezelligheid en meesterlijk goede koffie. Daarom hebben we voor de kerstperiode een koffierecept ontwikkeld om je vingers bij af te likken!

Voor dit recept heb je maar 4 ingrediënten nodig, alleen moet je wel een goede dosis geduld hebben, omdat stoofperen nu eenmaal lang in de pan moeten garen. Het recept is wel het wachten waard en we kunnen (bijna) garanderen dat er aan het einde van de avond geen peer meer over is!

Wat is de Brandmeester’s tip?

Voor deze meesterlijke stoofperen heb je ongeveer 2 sterke espresso’s per peer nodig. Onze tip is om de Aficionado of de Wintermelange te gebruiken. Beide koffiebonen zijn namelijk sterk en vol van smaak, waarbij de Brandmeester’s Wintermelange ook nog tonen van hartverwarmende specerijen heeft. Dubbel zo lekker dus!

Wat heb je nodig voor de koffie stoofperen (per peer)?

  • 1 Gieser Wildeman peer
  • 2 sterke espresso’s
  • 100 ml water
  • 35 gr suiker

Hoe maak je de koffie stoofperen?

  1. Schil de peren met een scherp mes of aardappelschiller. Laat de steeltjes eraan zitten.
  2. Plaats de stoofperen rechtop in een grote pan.
  3. Voeg de espresso’s, het water en de suiker toe aan de pan met de peren. De peren moeten net bedekt staan.
  4. Plaats een deksel op de pan en breng het geheel aan de kook.
  5. Zet daarna het vuur op de laagste stand en stoof de peren voor 2 uur zonder de deksel op de pan.
  6. Serveer de stoofperen warm of koud.