Koffiebranderij

KOFFIEBRANDERIJ

PREMIUM ROASTED COFFEE

Het echte koffiebranden wordt niet gestuurd door een computer, maar door onze zintuigen; onze ogen, onze oren en onze neus. Wij hebben directe controle over de premium kwaliteit van elke koffie die wij dagelijks in onze microbranderij vers branden. Onze koffiebonen worden namelijk in kleine hoeveelheden en in kleine branders bereid. Elke soort op zijn eigen wijze en met zijn eigen brandprofiel, langzaam en met lucht gekoeld, zonder water. Onze melanges worden pas na het branden samengesteld. In het kleurenpalet van elke melange herken je de toewijding van Brandmeester’s om het allerbeste uit elke koffieboon naar boven te halen, voor een topklasse koffie met meer karakter, complexiteit en nuance.

Ook bij het cuppen van de koffie spelen de zintuigen een zeer belangrijke rol. Cuppen is het beoordelen van de groene koffiebonen, de gebrande koffie en de bereide koffie. Het cuppen van koffie moet zo objectief, accuraat en volledig mogelijk gebeuren. Cuppen begint daarom bij het beoordelen van de groene koffiebonen en eindigt bij het beoordelen van het aroma, de smaak en afdronk van de bereide koffie.

Brandmeester’s is bekend om de koffie die dagelijks wordt gebrand volgens het roasting on demand principe. Dit vers-principe is de garantie dat onze kwaliteit altijd gewaarborgd is. De hoeveelheid koffie die wij per dag branden wordt bepaald door het aantal binnengekomen bestellingen van restaurants, detailhandel, kantoren en de gemiddelde winkelverkoop. Zo wordt niets te veel gebrand en is de koffie altijd vers.

Groene koffiebonen
Koffiebonen branden

SHOPROASTING

In onze vestiging in Amsterdam hebben wij een shoproaster staan. Als je ook eens wilt kijken hoe het brandproces van koffiebonen verloopt, dan kun je het proces bekijken in onze vestiging in Amsterdam (Er wordt tijdelijk niet gebrand in onze winkel in Amsterdam). Onze koffiebranders, Tom en Richard, houden bijna elke vrijdagochtend een ‘Live Roasting’ sessie.

Diverse soorten koffiebonen worden met deskundige hand tot perfectie gebrand op dezelfde manier als dit gebeurt in onze koffiebranderij. De transformatie van groene koffiebonen naar vers gebrande koffie is een zintuiglijk belevenis en een ontdekking voor uw zicht, geur en smaakzin. Het eindproduct is te vergelijken met vers brood. Eenmaal geproefd, smaakt gewone koffie nog maar ‘gewoon’ en is het moeilijk nog van doorsnee koffie te genieten.

9 KWALITEITSPRINCIPES IN ONZE PRODUCTIEKETEN

1. selectieve inkoop
2. ingangscontrole (cupping)
3. geconditioneerde opslag van ruwe koffie
4. kleinschalige productie (micro roasting)
5. luchtgekoelde productie (dry roasting)
6. single origin roasting (post blending)
7. geconditioneerde opslag van gebrande koffie
8. branden op bestelling (roasting on demand)
9. uitgangscontrole: koffiebereiding door eigen baristi