Blog

Brandmeesters / Alle blogs  / Recept: Sinterklaas Latte

Recept: Sinterklaas Latte

Sinterklaas Latte

Hoera, de Sint is weer in het land! Bij Brandmeester’s houden we veel van deze koude tijd van het jaar. Gedichten voorlezen en cadeautjes uitpakken op Pakjesavond, lekker eten en natuurlijk genieten van goede koffie. Zo hebben we graag in de Sinterklaastijd bij de koffie een lekker stukje speculaas of een paar kruidnootjes.

Binnenkort kunnen we weer genieten van de heerlijke Wintermelange. Deze speciale melange is per 1 december weer beschikbaar in onze webshop en espressobar. De koffiebonen komen uit Brazilië, Kenia, Honduras en India en deze zullen onze branders, Tom en Richard, weer vers voor jullie branden. De wintermelange is een hartverwarmende melange met subtiele karamel-, toffee en specerijtonen die niet alleen lekker is om puur te drinken als espresso of americano, maar ook nog eens lekker is voor een rijkgevulde latte.

Voor de Wintermelange raden we aan om een espresso of americano te zetten met een vol- of halfautomaat. In het geval je liever een slowbrew zetmethode gebruikt, raden we aan voor de Sinterklaas Latte de Sumatra Lintong Single Origin koffie te gebruiken met een kwart theelepel koekkruiden. De Sumatra Lintong heeft tonen van mokka, chocolade en honing wat heerlijk past bij dit recept, maar mist net het kruidige tintje van de Wintermelange.

Om in de stemming van Pakjesavond te komen, hebben we bij Brandmeester’s dit meesterlijk recept bedacht die onze twee favoriete ingrediënten samenbrengt: kruidnoten en koffie. De Wintermelange past dan ook perfect bij dit recept; door de natuurlijke aroma’s van de koffie krijg je een kruidig drankje, en hoef je geen specerijen toe te voegen.

Wat heb je nodig voor de Sinterklaas Latte?

 • 20 gr melkchocolade
 • 2 sterke espresso’s of 70 ml sterke koffie (de Brandmeester’s Wintermelange of Sumatra Lintong Single Origin)
 • 150ml volle melk (als alternatieve melk raden we amandel- of hazelnootmelk aan)
 • 2 kruidnoten ter garnering
 • 1/4 theelepel koekkruiden (in het geval je de Sumatra Lintong Single Origin gebruikt)
 1. Verkruimel de kruidnoten door deze in een schone theedoek te plaatsen en met een deegroller te slaan.
 2. Hak de chocolade fijn, en plaats dit onderin in hittebestendig glas. In het geval je de Sumatra Lintong Single Origin koffie gebruikt, voeg je nu ook de koekkruiden toe.
 3. Maak de koffie volgens de gewenste zetmethode.
 4. Giet de warme koffie over de chocolade, en meng de twee ingrediënten totdat de chocolade volledig is gesmolten.
 5. Verwarm de melk in een pannetje, en schuim de melk op door met een garde stevig te kloppen.
 6. Giet de melk bij de koffie, en garneer met de kruidnoten.