Blog – Nieuws, recepten & meer

Versheid is van onschatbare waarde. Het geeft koffie niet alleen levendigheid, maar verzekert ook een ultieme smaakervaring. Wanneer we spreken over iets dat 'vers bereid' is, betekent dit dat de bereiding net is afgerond. Een product is over het algemeen het beste op dat moment, het moment waar alle smaken samenkomen. Dit geldt voor alle versproducten, inclusief koffie die vers gebrand en gemalen is.  Wij willen dat je ultiem van deze verse smaakexplosie geniet, daarom is het belangrijk om meer te...

16 november 1993; Brandmeesters vestigt zich in de Van Baerlestraat nummer 13. De geur van vers gebrande koffie verspreidt zich voor het eerst over het Museumkwartier en zal nog 30 jaar blijven hangen. Na drie decennia is het tijd voor de volgende stap; een nieuw begin. Vanaf november 2023 zullen wij onze deuren dagelijks openen in de Maasstraat 84. Waar we begonnen als een kleine koffie- en theespeciaalzaak zijn we in 30 jaar uitgegroeid tot een familiebedrijf en koffiebranderij waar wij voor jullie...

Er gaat niets boven een fijne maaltijd afsluiten met een goede espresso. Door de warme zomerdagen heb je misschien liever zin in een verkoelend drankje en daar hebben we een heerlijke recept voor bedacht met onze ambachtelijk gebrande koffie. Gecondenseerde melk is één van de ingrediënten in dit recept en voegt naast een romige smaak ook een zoetje toe. Als je een grotere zoetekauw bent, gebruik dan meer gecondenseerde melk. Wil je een rijkere Brandmeester's koffiesmaak? Gebruik dan minder gecondenseerde melk...

INGREDIËNTEN 500 g Diamanthaas 6 el Brandmeester’s koffierub SPICY ESPRESSOSAUS 150 ml Brandmeester’s espresso 1 el Sambal Badjak 1 st Spaanse peper 2 el Lichtbruine basterdsuiker 2 tl Zeezout 1 el Maizena 2 el Roomboter om in te bakken BEREIDING Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de diamanthaas rondom bruin. Verdeel de Brandmeester’s koffierub op een plat bord. Neem de diamanthaas uit de pan en rol deze door de rub zodat het vlees helemaal bedekt is. Leg de diamanthaas in de ovenschaal en...

De AeroPress. Misschien ken je deze speciale zetmethode al, of misschien (nog) niet. Door de naam en de vorm lijkt het net alsof de AeroPress voor de ruimtevaart is gemaakt, maar de uitvinder Alan Adler heeft in 2005 deze zetmethode bedacht voor het gebruik op aarde. Alan is een gepensioneerde engineering instructeur van de Universiteit van Stanford en een groot koffieliefhebber. Naast het ontwikkelen van hoogwaardig sportspeelgoed, ging hij in 2004 aan de slag met het ontwikkelen van een zetmethode...