Blog

Brandmeesters / Alle blogs  / Recept: Koffie Kruidnoten
Koffie Kruidnoten

Recept: Koffie Kruidnoten

De Sint is weer in het land en dat vieren we! Je hebt misschien al een paar kruidnoten gegeten – want wie kan deze lekkernij weerstaan? Bij Brandmeester’s zijn we dol op koffie en hebben een meesterlijk recept ontwikkeld die de smaken van speculaas en koffie samenbrengen. Deze koffie kruidnoten wil je niet missen!

Voor dit recept heb je een paar lepels sterke koffie nodig en we raden je aan om een sterke espresso van de Aficionado melange te zetten. Deze krachtige bonen geven een goede kick en hebben net een klein zoetje wat heerlijk bij de kruidnoten past. In het geval je liever een slow-brew koffie gebruikt, probeer dan de Brandmeester’s Sumatra Lintong single origin. De mokkasmaak van deze koffiebonen passen namelijk erg goed bij dit recept.

Wat heb je nodig voor de koffie kruidnoten?

  • 250 gr bloem
  • 125 gr bruine basterdsuiker
  • 4 theelepels speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 100 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 6 eetlepels sterke koffie

Hoe maak je de koffie kruidnoten?

  1. Zet de koffie volgens de gewenste zetmethode en laat dit afkoelen.
  2. Meng het bloem, suiker, kruiden en zout in een grote kom.
  3. Snij de boter in blokjes, en voeg dit aan de droge ingrediënten toe. Kneed het door elkaar totdat er een geheel ontstaat.
  4. Voeg de koffie lepel per lepel aan het deeg toe, totdat er een mooi samenhangend deeg ontstaat.
  5. Laat het deeg minimaal een half uur in de koelkast rusten.
  6. Verwarm de oven voor op 175 °C, en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  7. Haal het deeg uit de koelkast en rol kleine balletjes (ter grootte van knikkers).
  8. Plaats de bolletjes op de bakplaat (ongeveer 3cm uit elkaar)
  9. Bak de kruidnoten voor 15-20 minuten. Ze zijn nog zacht als deze uit de oven komen, maar verharden wanneer ze afkoelen.