Blog

Koffie Crumble

Recept: Koffie Kruidnoten Crumble met Appel en Bosbessen

Weet je al welk toetje je gaat serveren op Pakjesavond? Brandmeester’s heeft een meesterlijk recept ontwikkeld die perfect is voor deze feestelijke periode. Gemakkelijk (van tevoren) te maken, zodat je meer tijd met elkaar kan spenderen op deze speciale avond. De crumble is gemaakt van koffie kruidnoten (zie hier het recept) en de zachte vulling van deze crumble bestaat uit appels en bosbessen. Een kruidig toetje die je perfect kan combineren met een bolletje ijs of slagroom om de avond mee af te sluiten.

Wat is de Brandmeester’s tip?

Om deze koffie kruidnoten crumble écht een goede koffie kick te geven, raden we je aan om de appels een dag in de koffiemarinade te laten staan. Voor dit recept gebruiken we ook de Cold Drip omdat deze vol en sterk van smaak is en perfect past bij de speculaaskruiden.

Voor het crumble gedeelte van dit recept, raden we aan om de Brandmeester’s koffie kruidnoten te bakken. Deze lekkere kruidnoten, in combinatie met de koffiemarinade, geven dit toetje een goede koffie boost om de avond mee af te sluiten. De kruidnoten kan je verkruimelen door deze in een zak te plaatsen en met een deegroller kapot te slaan.

Als laatste tip raden we je aan om de crumble met aluminiumfolie af te dekken tijdens het bakken. De kruidnoten zijn namelijk al gebakken en het zou zonde zijn om deze aan te branden. Het doel van het bakken is namelijk om de appels en bosbessen zacht te krijgen en dat gebeurt ook met het aluminiumfolie.

Wat heb je nodig voor de koffie kruidnoten crumble?

Crumble:

Koffie marinade:

 • 4 eetlepels suiker
 • 5 theelepels speculaaskruiden
 • 2 flesjes Cold Drip 

Hoe maak je de koffie kruidnoten crumble?

 1. Maak de koffie kruidnoten volgens Brandmeester’s recept en laat ze afkoelen
 2. Schil de appels en snij ze in blokjes.
 3. In een kom, meng de Brandmeester’s Cold Drip met het suiker en de speculaaskruiden.
 4. Voeg de appels toe en meng het geheel goed. Voor optimale smaak raden we aan om de appels te “marineren” voor minimaal 2 uur tot 1 dag.
 5. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven).
 6. Vet de ovenschaal in met boter.
 7. Voeg de bosbessen toe aan het appelmengsel, en mix dit goed.
 8. Verkruimel de koffie kruidnoten (zie de Brandmeester’s tip hoe je dit doet)
 9. Schep de appel met bosbessen mix in de ovenschaal, en verdeel de verkruimelde kruidnoten over het fruit.
  Als je het toetje van tevoren maakt, kan je de ovenschaal in de vriezer plaatsen en stap 10 net voor het serveren afronden.
 10. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie, en bak de crumble voor 30-35 minuten afgedekt op 180°C (heteluchtoven).