Blog – Nieuws, recepten & meer

Wat eten wij bij de vrijdagmiddagborrel? Heerlijke bitterballen met een vleesragout en voor de vegetariërs en flextariërs bitterballen met een vulling van oesterzwammen. Deze bitterballen dopen wij in een zelfgemaakte koffiemayonaise. Deze mayonaise is ook erg lekker bij een kaasplankje met goede oude kaas. Ingrediënten: 25 ml koude espresso 2 eidooiers halve theelepel mosterd 250 ml slaolie of zonnebloemolie snuf zout drupje citroensap Bereiding: Doe de koffie met de eidooiers, de mosterd en een snuf zout in de beker van je...

Ochtendritueel: een frisse blik op de dag  Begin de dag met een ochtendritueel. Geef jezelf, na een gezond ontbijt en voordat je aan de slag gaat met je 'to-do list', nog een koffiemoment. Neem in die 15 minuten echt nog even rust en maak en lekkere koffie zoals jij die graag drinkt. Bijvoorbeeld een slow brew koffie of een cappuccino. Leg je telefoon weg en laat je laptop nog dicht. Focus je helemaal op de bereiding en het drinken van de...

Bij Brandmeesters zijn wij al vanaf het begin van onze oprichting in 1994 bezig met duurzaamheid en werken wij samen met leveranciers die zich inzetten voor gelijkheid, educatie en het verbeteren van de mensenrechten in de koffieketen.   Zo zijn wij onder andere lid van de Specialty Coffee Association (SCA), zijn onze verpakkingen gemaakt van biobased materiaal en speelt hergebruik van koffie residu en koffie restanten een grote rol.   Eerlijke (koffie)prijs en biologische herkomst  Als een van de eerste koffiebranderijen in Nederland zijn wij vanaf het begin van onze oprichting al lid geworden van de SCA. De SCA is een organisatie die specialty coffee...

In 2018 hebben Rainforest Alliance en UTZ hun krachten gebundeld om te bouwen aan een betere toekomst voor mens en natuur. Samen willen zij verantwoord ondernemen het nieuwe normaal maken. Rainforest Alliance is werkzaam in meer dan 70 landen en zet zich wereldwijd in om sociale en milieuproblemen te bestrijden zoals ontbossing, armoede, mensenrechten en klimaatverandering. De organisatie heeft nu één mondiale certificeringsstandaard, die certificering voor boeren heeft versimpelt en bedrijven in staat stelt om op efficiënte wijze duurzamere toeleveringsketens te realiseren. Rainforest...

Onze nieuwe single origin koffie van Fazendo do Lobo, 'wolfachtig' goed! Plantage: Fazenda do Lobo (lid van de Brazilian Specialty Coffee Association). Regio: Sul de Minas Soort: Arabica Varieteit: Yellow Catucai Hoogte: 960 – 1100 meter Proces: natural Branding: City Smaak: melkchocolade, karamel, citroen, sappige body en een vol mondgevoel. Aanbevolen: alle filtermethoden   De plantage De koffieboerderij Fazenda do Lobo ‘Boerderij van de Wolf’, vernoemd naar de Lobo-Guara (manenwolf) die daar leeft, ligt in de gemeente Tres Corações in Sul de Minas. De boerderij ligt aan de rand van de magische...