Blog

Brandmeesters / Alle blogs  / DIAMANTHAAS MET KOFFIERUB EN SPICY ESPRESSOSAUS

DIAMANTHAAS MET KOFFIERUB EN SPICY ESPRESSOSAUS

INGREDIËNTEN

SPICY ESPRESSOSAUS

  • 150 ml Brandmeester’s espresso
  • 1 el Sambal Badjak
  • 1 st Spaanse peper
  • 2 el Lichtbruine basterdsuiker
  • 2 tl Zeezout
  • 1 el Maizena
  • 2 el Roomboter om in te bakken

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de diamanthaas rondom bruin. Verdeel de Brandmeester’s koffierub op een plat bord. Neem de diamanthaas uit de pan en rol deze door de rub zodat het vlees helemaal bedekt is. Leg de diamanthaas in de ovenschaal en prik een kernthermometer in het hart van het vlees. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en stel de kerntemperatuur in op 50 ° C.

Snijdt ondertussen het pepertje in dunne ringen en doe de Brandmeester’s espresso samen met de basterdsuiker en de sambal in een steelpan met een dikke bodem. Verwarm al roerend tot de suiker is opgelost. Neem 1 espressokopje koud water en roer dit met de maïzena tot een glad papje. Voeg het daarna al roerend toe aan het koffiemengsel Dit zal nu indikken tot een mooie gladde saus. Breng het geheel op smaak met zeezout en voeg de gesneden Spaanse peper toe.

Haal de diamanthaas uit de oven en laat deze 5 minuten rusten. Snijdt hem daarna in dunne plakken. Serveer de diamanthaas met witte rijst en een frisse acar ketimoen of ga oldskool voor de biefstuk met verse friet en koffiemayonaise en een lekkere salade.