Blog – Nieuws, recepten & meer

In december is de Solis Barista Pro 114 bij ons de best verkochte espressomachine. De SOLIS Barista Pro is een modern vormgegeven RVS espressomachine met geïntegreerd conisch maalwerk voor een heerlijke, verse kop espresso. Het bonenreservoir heeft een inhoud van 200 gram, genoeg voor ongeveer 25 kopjes verse espresso. Stel de hoeveelheid en maalgraad in en de ingebouwde bonenmaler maalt precies de juiste hoeveelheid versgemalen koffie. De voorperculatiefunctie besprenkelt de net gemalen bonen met een beetje heet water voor extra aroma....

De leden van het Museum Quarter in Amsterdam geven The Biggest Christmas Gift ooit weg door middel van een fotowedstrijd; een full serviced kerst beleving in het Museum Quarter. Het gigantische pakket bevat alle benodigdheden voor een warme en overvloedige Kerst: een koffietje, meerdere lunchmogelijkheden, toegang tot alle musea en het Concertgebouw, een rondvaart in de Amsterdamse grachten, een diner voor twee, cocktails, een overnachting in een hotel en ontelbaar veel luxe cadeaus waaronder zelfs een briljant geslepen diamant van...

We hebben gezwoegd, gezweten en liters koffie geconsumeerd om afgelopen weken tot onze ultieme nummer 1 te komen. Vorige week maakten we al bekend dat Appie Faber met zijn inzending (de Haka, van All Blacks vs Argentina) hét geluid van Brandmeester’s was. Maar met ruim 1200 inzendingen kwamen wij natuurlijk heel veel andere fantastische inzendingen tegen. Reden genoeg dus om ook daar wat mee te doen. Nick van Gils Mijn naam is Nick van Gils. In mijn hoedanigheid van radio DJ voor AVROTROS...

Relatieve luchtvochtigheid Voor baristi met een espressomolen is de zogenaamde relatieve luchtvochtigheid in de omgeving van het allergrootste belang. Hoe hoger het percentage, hoe meer de lucht verzadigd is met waterdamp. Als de relatieve luchtvochtigheid 100% bedraagt zal condens ontstaan. Gemalen koffie is wateraantrekkend ofwel hygroscopisch. Dit betekent dat koffie de eigenschap heeft om uit de lucht waterdamp te onttrekken. Hoe hoger de relatieve luchtvochtigheid in de ruimte waar de molen geplaatst staat, hoe meer vocht de koffie zal aantrekken. Voortgangscontrole Voor de barista...

Eenentwintig jaar geleden opende Lammert Brouwers zijn eerste Brandmeester’s aan de Van Baerlestraat in Amsterdam. Geïnspireerd door de opkomende single origin coffee-trend uit Amerika, wilde hij de Nederlanders kennis laten maken met versgebrande Arabica-koffie: “Ik wil gasten deelgenoot maken van onze passie. Kennis delen is onze missie. Elke gast is een connaisseur.” Inmiddels heeft Lammert drie zaken. Ook in Haarlem en Utrecht kunnen zijn gasten kennismaken met de beste koffie die uit zijn koffiebranderij in Boesingheliede in Noord-Holland. Lammert: “Wij zijn...