Blog

Brandmeesters / Alle blogs  / Editie NL – Welke Nespresso-variant is het lekkerst?

Editie NL – Welke Nespresso-variant is het lekkerst?

Het Amerikaanse Mondelez brengt een eigen nespresso-cupje op de Nederlandse markt. Te koop bij de Albert Heijn. Een lekker alternatief voor het dure origineel? Editie NL zoekt het uit met drie echte koffieliefhebbers.

Met gemiddeld drie kopjes per dag zijn Nederlanders behoorlijke koffieleuten. Nespresso, de espressomachine met bijbehorende cupjes is bijzonder populair, maar ook duur. Niet gek dus dat Mondelez juist hier de strijd aangaat met Nespresso.

Het Amerikaanse bedrijf is niet de enige concurrent. Ook Douwe Egberts verkoopt nespresso-cupjes. Welke espresso is de beste? Drie experts testen het – geblinddoekt en wel – met een paar verse bakkies. En geven meteen hun mening over de essentie van een goede espresso.

Wat testen we?

  • Mondelez Velours Noir. Prijs: 31 cent per cupje
  • Douwe Egberts, Fortissimo l’Or Espresso. Prijs: 31 cent per cupje
  • Ristretto van Nespresso. Prijs: 35 cent per cupje
  • Granbar Ristretto. Prijs: 29 cent per cupje
  • CentoCafe. Prijs: 29 cent per cupje

De proefkonijnen
Saskia ter Welle is professioneel barista en schrijfster van het boek No Nonsense Espresso. “Een goede espresso moet vooral erg krachtig van smaak zijn.” Essentieel vindt zij de crema of het laagje schuim op de koffie. “Die moet hazelnootkleurig zijn en een tijgerpatroon hebben.”

Lammert Brouwers is eigenaar van koffiebranderij en speciaalzaak Brandmeester’s. Hij drinkt elke dag vers gemalen koffie. “Een goede espresso is stroperig, dik, zeer rijk en is iets zuur. Hij zorgt voor een echte smaakexplosie in je mond.”

Jeffrey van Dam is blogger en een ware Nespresso-fanaat. Op zijn website test hij veel verschillende soorten espresso’s. De artikelen over Nespresso worden het beste gelezen en hij merkt dat er onder zijn lezers veel behoefte is aan een goedkopere variant voor het duurdere Nespresso-cupje.

Bekijk de beoordelingen op Editie NL  http://www.rtlnieuws.nl/uitzendingen/editie-nl-aflevering-202

De uitslag!
1. Ristretto van Nespresso
2. Douwe Egberts, Fortissimo l’Or Espresso
3. Mondelez Velours Noir

Mondolez ‘blijft niet hangen, maar is wel een snel bakje voor in de ochtend’ en Douwe Egberts geeft ‘een goed mondgevoel’. De jury was unaniem in haar oordeel: de orginele Nespresso is en blijft het lekkerst. “Goede body, goede crema en een klein zuurtje”, zegt Brouwers namens het testpanel.

Een echt alternatief bieden de nespresso-cupjes van Douwe Egberts en Mondelez kortom niet. Wat smaak betreft althans. Volgens de echte espessokenners…

bron: Editie NL