ristretto

Cafeïnevrij

1024 1024 Brandmeesters

Cafeïnevrije melange

Smaak
Een notige koffie met een goed gebalanceerde aciditeit.  De smaak heeft tinten van zoet gedroogd fruit en amandelen met een uniek aromatische houtsmaak in de afdronk.

Oorsprong
Zuid- en Centraal-Amerika

Branding
Full City+

Bereiding

Geschikt voor alle espressovariaties en verschillende zetmethoden.

 

Decafeïneren

Cafeïne is een opwekkende stof die onder andere in koffie, thee en cacaobonen zit. Er zijn verschillende manieren om deze stof uit koffiebonen te halen. Brandmeester’s heeft met de H2OC methode gekozen voor een pure methode waarin aroma’s zoveel mogelijk bewaard blijven. Het decafeïneren voor de branding helpt hierbij omdat de belangrijkste smaak en aroma stoffen worden gevormd tijdens het branden.

In dit proces wordt water (H2O) als extractiemiddel gebruikt. De groene bonen worden langdurig met water gespoeld waardoor de cafeïne oplost in het water. Het water, met de daarin opgeloste cafeïne, wordt vervolgens door een bed van actieve kool (C) gepompt. De actieve kool neemt de cafeïne uit het water op. De gedecafeïneerde bonen worden met warme lucht gedroogd en met koude lucht gekoeld om vervolgens op de gebruikelijke wijze gebrand te worden. Het water kan vervolgens opnieuw worden gebruikt om te decafeïneren.

 

Aficionado

1024 1024 Brandmeesters

Aficionado melange

Smaak
De espresso Aficionado is een krachtige espresso. Een melange met een stroperige body en het zoet van pure chocolade.

Oorsprong
Azië en Centraal-Amerika

Branding
Italian

Bereiding
Een must voor de liefhebber van Italiaanse espresso, ristretto en cappuccino. Tip: Deze krachtige koffie past goed bij chocolade met een cacaogehalte van 70% en is perfect om ijskoffies mee te bereiden.

kerstmelange

Kerstmelange

1000 1000 Brandmeesters

Speciaal voor de kerst hebben wij een melange samengesteld. De kerstmelange heeft warme accenten van pure chocolade met noten, rozijnen en een vleugje citroen.

Deze melange bevat bonen uit Yirgacheffe, Honduras, India & Sumatra.

250 gram met kerst & oud en nieuw groet!

Shop online >>>