Koffiecuisine

 

Bij Brandmeesters vinden we innovatie belangrijk. We blijven ontwikkelen om onze kwaliteitskoffie op verschillende manieren aan onze klanten te kunnen bieden. Zo hebben we een rijk assortiment aan melanges en single origin koffie, maar daarnaast ook een koffiecuisine waarbij we onze passie voor koffie samen hebben gebracht met onze liefde voor lekker eten. Koffie is namelijk een veelzijdig product wat goed gecombineerd kan worden met onder andere chocolade en pindakaas, maar ook bier!
Bij Brandmeester's vinden we innovatie belangrijk. We blijven ontwikkelen om onze kwaliteitskoffie op verschillende manieren aan onze klanten te kunnen bieden. Zo hebben we een rijk assortiment aan Melanges en Single Origin koffie, maar daarnaast ook een koffiecuisine waarbij we onze passie voor koffie samen hebben gebracht met onze liefde voor lekker eten. Koffie is namelijk een veelzijdig product wat goed gecombineerd kan worden met onder andere chocolade en pindakaas, maar ook bier!

Koffierub

We hebben onze liefde voor koken samengebracht met onze kwaliteitskoffie. Deze dry rub is gemaakt van gemalen koffiebonen en verschillende gedroogde kruiden zoals zwarte peper, koriander en gerookte paprika. Heerlijk om een stukje vlees extra speciaal te maken, of combineer het product met oesterzwammen voor een vegetarische smaaksensatie! Voor meer recept inspiratie kan je onze blog bekijken.

Cold drip

Een verfrissend en cafeïnerijk drankje dat perfect is voor de warme zomerdagen. De cold drip is gemaakt van alleen koffie en water, zonder toegevoegde suikers & aroma’s. De koffiebonen die gebruikt worden komen van de Fazenda do Lobo boerderij uit Brazilië en worden op ambachtelijke wijze gebrand door onze branders Tom & Farkas. Nadat de koffiebonen zijn afgekoeld, druppelt ijskoud water voor 18 uur lang door de gemalen bonen.

Koffiechocolade

Deze heerlijke melkchocolade met gemalen vers gebrande koffie uit Brazilië is gemaakt in samenwerking met ArtiChoc. ArtiChoc is een chocolaterie gelegen in Amsterdam die op ambachtelijke wijze de lekkerste chocolade maakt. Kwaliteit is voor hun ook belangrijk en daarom werken ze alleen met de beste grondstoffen en zo min mogelijk suiker.

Koffie-pindakaas

De Pindakaaswinkel ken je hoogst waarschijnlijk al. De lekkerste pindakaas bieden ze aan die gemaakt is van hoge kwaliteit pinda’s en kokosolie. Zonder toegevoegde suikers en palmolie. A match made in heaven om een samenwerking aan te gaan en onze krachten te combineren.

Koffie-bier

We hebben onze krachten gebundeld met de brouwers van Moersleutel en een verfrissend koffie-biertje ontwikkeld. Moersleutel is een bierbrouwerij uit Alkmaar die gerund wordt door vier leuke broers: Pim, Tom, Rob & Max. Naast hop en tarwe gebruiken ze voor het koffie-bier onze vers gebrande koffiebonen afkomstig uit Colombia. Deze bonen staan bekend om de fruitige-, chocolade- en karameltonen. Dit smaakprofiel is ook terug te proeven in het bier, waardoor je kan genieten van een drankje vol van smaak.