Ethiopië – Sidamo

Een zeer bijzondere koffie met tonen van honing en walnoot. Deze Sidamo heeft een intens aroma, kruidige rinsheid en een bloemachtige afdronk.

Facts

Land: Ethiopië
Regio: Sidamo
Kwaliteit: Arabica
Hoogte: 1.400 – 2.000 meter
Oogstperiode:  van november tot januari
Proces: handgeplukt, gewassen en zongedroogd
Variëteit: Heirloom

Branding

City (Licht)

Intensiteit

Sidamo ligt in het zuiden van Ethiopië, deze provincie staat bekend om zijn hoge kwaliteit koffiebonen.

Er bestaan veel verhalen over de ontdekking van koffie, maar tot op de dag van vandaag blijft het een mysterie. Wel is bekend dat koffie zijn bakermat in Kaffa, een provincie in Ethiopië, heeft. Koffie is het belangrijkste export product van dit land. De tijd lijkt deels stil te hebben gestaan, want in Ethiopië groeit nog veel koffie in het wild. Bestrijdingsmiddelen worden nauwelijks gebruikt waardoor het merendeel van de koffie als natuurlijk biologisch kan worden bestempeld. Het land produceert een aantal van de meest fascinerende koffies in de wereld. Bekende hooggelegen koffiegebieden zijn Kefa, Wollega, Illubabor en Sidamo.

De Sidamo koffiebonen zien er klein en grijsachtig uit. De koffiebessen worden bij kleine plantages van minder dan 1 hectare met de hand geplukt wanneer ze volledig rijp zijn. Onder voortdurende supervisie worden alleen de beste bessen gebruikt.

Efico Foundation
De EFICO Foundation is opgericht in 2003 en heeft als doel een positieve invloed te hebben op het levensonderhoud, de welvaart en het milieu van koffieboeren.

Lees meer over de Efico Foundation

branderij

Al onze koffiebonen worden volgens het ‘slowroast’ principe gebrand. De koffiebonen worden met deze methode langzaam gebrand waardoor de smaak en het aroma zich beter en gelijkmatig kunnen ontwikkelen. Deze methode van branden kost iets meer tijd, maar bij ons gaat kwaliteit altijd boven kwantiteit.

Bereiding espresso

9 gram – 20 – 25 sec.

Bereiding filter

30 gram – 500 ml.

Geschikt voor onder andere

Alle filtermethodes (o.a. snelfilter, Chemex, Hario V60 en Kalita)

NOTES

Sweetness 0

Body 0

Acidity 0

Balance 0

Flavor 0

Aftertaste 0

Overall 0

Ethiopië – Sidamo

Een zeer bijzondere koffie met tonen van honing en walnoot. Deze Sidamo heeft een intens aroma, kruidige rinsheid en een bloemachtige afdronk.

Facts

Land: Ethiopië
Regio: Sidamo
Kwaliteit: Arabica
Hoogte: 1.400 – 2.000 meter
Oogstperiode:  van november tot januari
Proces: handgeplukt, gewassen en zongedroogd
Variëteit: Heirloom

Branding

City (Licht)

Intensiteit

Sidamo ligt in het zuiden van Ethiopië, deze provincie staat bekend om zijn hoge kwaliteit koffiebonen.

Er bestaan veel verhalen over de ontdekking van koffie, maar tot op de dag van vandaag blijft het een mysterie. Wel is bekend dat koffie zijn bakermat in Kaffa, een provincie in Ethiopië, heeft. Koffie is het belangrijkste export product van dit land. De tijd lijkt deels stil te hebben gestaan, want in Ethiopië groeit nog veel koffie in het wild. Bestrijdingsmiddelen worden nauwelijks gebruikt waardoor het merendeel van de koffie als natuurlijk biologisch kan worden bestempeld. Het land produceert een aantal van de meest fascinerende koffies in de wereld. Bekende hooggelegen koffiegebieden zijn Kefa, Wollega, Illubabor en Sidamo.

De Sidamo koffiebonen zien er klein en grijsachtig uit. De koffiebessen worden bij kleine plantages van minder dan 1 hectare met de hand geplukt wanneer ze volledig rijp zijn. Onder voortdurende supervisie worden alleen de beste bessen gebruikt.

Efico Foundation
De EFICO Foundation is opgericht in 2003 en heeft als doel een positieve invloed te hebben op het levensonderhoud, de welvaart en het milieu van koffieboeren.

Lees meer over de Efico Foundation

bereiding

– flexibele richtlijnen –

Bereiding espresso

9 gram – 20 – 25 sec.

Bereiding filter

30 gram – 500 ml.

Geschikt voor onder andere

alle filtermethodes (o.a. snelfilter, Chemex, Hario V60 en Kalita)