Blog

Brandmeesters / Alle blogs  / Recept: koffie-ijslolly

Recept: koffie-ijslolly

Er gaat niets boven een fijne maaltijd afsluiten met een goede espresso. Door de warme zomerdagen heb je misschien liever zin in een verkoelend drankje en daar hebben we een heerlijke recept voor bedacht met onze ambachtelijk gebrande koffie.

Gecondenseerde melk is één van de ingrediënten in dit recept en voegt naast een romige smaak ook een zoetje toe. Als je een grotere zoetekauw bent, gebruik dan meer gecondenseerde melk. Wil je een rijkere Brandmeester’s koffiesmaak? Gebruik dan minder gecondenseerde melk ongeveer 25 ml. Het fijne van dit recept is dat je de hoeveelheden kan aanpassen naar je eigen voorkeur.

Naast de gradaties van zoetheid van de ijsjes, kan je ook verschillende Brandmeester’s koffiesoorten uitproberen. In ons rijk assortiment aan koffiebonen hebben we verschillende intensiteiten en smaakprofielen. Voor ijsjes die je gaat maken met 2 sterke espresso’s kun je onze Aficionado gebruiken. Deze koffie is krachtig en geeft de ijsjes een rijke koffiesmaak. Onze cafeïnevrije melange kun je gebruiken als je gevoelig bent voor de cafeïne en onze Sodade zorgt voor een rijke koffiesmaak met tonen van noten en chocolade. Kies je liever voor een slow brew bereiding? Probeer dan onze Guatemala – El Platanillo of Sumatra Lintong. Beide single origins hebben zoete chocoladetonen en zijn perfect om volgens verschillende slow brew methodes te zetten.

Voor dit recept raden we je aan om chocoladedruppels te gebruiken. Ze zijn verkrijgbaar in witte, melk of pure chocolade. De chocoladedruppels zorgen voor een heerlijke bite en voegen ook een zoete smaak aan de ijsjes toe. Wij adviseren je daarom om het type chocolade af te stemmen met de hoeveelheid gecondenseerde melk die je toevoegt.

Wil je ons gehele koffieassortiment bekijken? Klik hier en ontdek al onze koffiemelanges en single origins.

Wat heb je nodig voor de koffie ijslolly’s?

  • 2 sterke espresso’s of 400 ml slow brew koffie
  • water
  • 25-50 ml gecondenseerde melk (naar wens)
  • 25 gram chocoladedruppels
  • ijsvorm voor ijslolly’s

Bereiding

  1. Bereid de espresso’s of slow brew koffie op jouw favoriete wijze.
  2. Voeg water bij de espresso’s totdat je 400ml in totaal hebt. Als je de slow brew methode gebruikt dan heb je geen extra water nodig.
  3. Voeg de gecondenseerde melk naar wens toe. We raden aan om het in kleine delen toe te voegen totdat je de gewenste zoetheid hebt bereikt.
  4. Verdeel de chocoladedruppels over de ijsvormen en vul de vormen met de koffie.
  5. Steek de ijlollystokjes in de vloeistof en plaats de vormen voor minimaal 6 uur in de vriezer.