Blog

Brandmeesters / Alle blogs  / Recept: koffie-ijslolly

Recept: koffie-ijslolly

Er gaat niets boven een fijne maaltijd afsluiten met een goede espresso. Door de warme zomerdagen heb je misschien liever een koud drankje en daar hebben we een heerlijke oplossing voor bedacht! We hebben een recept bedacht met onze ambachtelijk gebrande koffie die niet alleen je koffiehart vult, maar ook een verkoelend effect heeft.

Gecondenseerde melk is één van de ingrediënten in dit recept en voegt naast een romige smaak ook een zoetje toe. Als je een grotere zoetekauw bent, gebruik dan voor 400 ml koffievocht 50 ml gecondenseerde melk. Wil je een rijkere Brandmeester’s koffiesmaak? Gebruik dan rond de 25 ml gecondenseerde melk. Het fijne van dit recept is dat je de hoeveelheden kan aanpassen naar je eigen voorkeur.

Naast de gradaties van zoetheid van de ijsjes, kan je ook verschillende Brandmeester’s koffiesoorten uitproberen. In ons rijk assortiment aan koffiebonen hebben we verschillende intensiteiten en smaakprofielen. Zo kan je voor de Aficionado kiezen als je echt een koffie-kick wilt proeven, een cafeïnevrije melange als je gevoelig bent voor de cafeïne, of probeer een Sodade voor een rijke koffiesmaak met tonen van noten en chocolade. Kies je liever voor een slow brew? Probeer onze Guatemala – El Platanillo of Sumatra Lintong. Beide Single Origins hebben zoete chocolade tonen en zijn perfect om volgens verschillende slow brew methodes te zetten.

Voor dit recept raden we je aan om chocoladedruppels te gebruiken. Ze zijn verkrijgbaar gemaakt van witte, melk of pure chocolade en lijken net op stukjes koffieboon! De lekkere chocolade bite voegt ook een zoete smaak aan de ijsjes toe. Brandmeester’s adviseert je daarom om het type chocolade af te stemmen met de hoeveelheid gecondenseerde melk die je toevoegt.

Wil je ons gehele koffieassortiment bekijken? Klik hier en ontdek Brandmeester’s koffie.

Wat heb je nodig voor de koffie ijslolly’s?

  • 2 sterke espresso’s of 400 ml slow brew koffie
  • water
  • 25-50 ml gecondenseerde melk
  • 25 gram chocoladedruppels
  • ijsvorm voor ijslolly’s

Hoe maak je de fruit-ijsthee?

  1. Zet de koffie zoals jij het liefste je koffie drinkt.
  2. Voeg zoveel water toe om 400 ml koffievocht te creëren.
  3. Voeg de gecondenseerde melk toe volgens persoonlijke voorkeur. We raden aan om het in kleine delen toe te voegen totdat je de gewenste zoetheid hebt bereikt.
  4. Verdeel de chocoladedruppels over de ijsvormen en vul de vormen met de koffievloeistof.
  5. Steek de lollystokjes in de vloeistof en plaats de vormen voor minimaal 6 uur in de vriezer.