Nieuws

  • All
  • Blog
  • Foto's
  • Recepten
  • How to...
From third to the next wave
150 150 Brandmeesters

De ‘third wave’ in koffie behandelt koffie als bijzonder ingrediënt welke een jarenlange ontdekkingstocht kan vormen van elke koffie connaisseur. De derde golf in de koffie kan pas worden begrepen wanneer we ook de eerste twee ‘waves’ toelichten.   First Wave De ‘first wave’ staat voor de standaardisatie in de koffie. In de voedingsindustrie zorgde…

read more
Nieuw bij Sedotto Haarlem
200 200 Brandmeesters

Zaterdag 30 maart kun je bij Sedotto in Haarlem heerlijk genieten van een Espresso Campionissimo. Deze zal door één van onze Baristi worden geserveerd, tevens zal hij vertellen over het ontstaan van de Espresso Campionissimo. Onder het genot van een koffie kun je het brede assortiment van Sedotto bekijken. Elegante kostuums, modieuze colberts, comfortabele casuals,…

read more
How to make a perfect coffee!
150 149 Brandmeesters

De dames van So PR laten zien hoe ze iedere dag een lekkere koffie voor zichzelf en collega’s maken. De favoriete koffie van de dames is toch wel cappuccino! Ze verslinden liters per dag. Speciaal voor Brandmeester’s maken ze vandaag cappuccino in Chaplin Style!

read more
Espresso Campionissimo fietsenrek bij Anna Haen
1024 577 Brandmeesters

Afgelopen zaterdag hebben wij het eerste Espresso Campionissimo fietsenrek geplaatst bij Anna Haen. Anna Haen biedt verschillende diensten op het gebied van vergaderen, kookworkshops en catering. We hebben prachtige locaties die u kunt huren voor zowel een zakelijke als feestelijke gelegenheid. Anna Haen ligt op een unieke locatie: net buiten Amsterdam, tussen de uitgestrekte landerijen…

read more
Amariszi @Brandmeester’s Utrecht
150 150 Brandmeesters

  Amariszi weet de sfeer er goed in te brengen.. Tijdens hun “Cappuccino Tour” bracht de band ook een bezoekje aan Brandmeester’s in Utrecht. Amariszi verwerkt op inventieve wijze de Balkan signatuur in hun muziek, verfrissend doorspekt met pop, reggae, folk en klezmer. Originele composities zijn catchy gearrangeerd waardoor er zeer toegankelijke muziek ontstaat voor…

read more
Flavored Latte
150 148 Brandmeesters

Een heerlijke Latte met een smaakje naar keuze. Ingrediënten: * 2 eetlepels Torani siroop * 1 kopje verse volle melk * 2 shots espresso Bereidingswijze: Stoom de melk en de siroop samen. Gooi het dan in een lang glas en voeg de vers bereide espresso toe. Dan het mengsel bedekken met een laag melk/siroop schuim…

read more
Italian Soda
271 271 Brandmeesters

Een klassieker van Torani is een ‘Italian Soda’. Ondanks zijn naam komt deze niet uit Italië, maar uit de VS. Een ‘Italian Soda’ krijg je door bruisend mineraalwater te mengen met een deel siroop. * 2 eetlepels siroop naar keuze * 1 glas bruisend mineraalwater * ijs   Inspiration…    

read more
VST in opkomst!
700 700 Brandmeesters

VST VST is een term die je het laatste jaar steeds meer hoort. Eerst was dat alleen bij de echte koffiegeek-forums, maar nu kiezen steeds meer consumenten en professionals voor de filterbakjes van VST. In onderstaand artikel lees je waarom. De jarenlange focus op de (naked) portafilters en PID’s heeft zich verplaatst naar een nieuw…

read more
Dutch Barista Championship 2012 – FINALE
600 600 Brandmeesters

Zjevaun Lemar Janga is de Dutch Barista Champion van 2012! Hij zal Nederland in Melbourne op de World Barista Championship 2013 vertegenwoordigen. Na een spannende wedstrijd is dit de uitslag.   1e: Zjevaun Lemar Janga   549,5 punten 2e: Mark Jordaan  541,5 punten 3e: Tjeerd Schravendeel   504,0 punten 4e: Inge de Boer   502,5 punten 5e: Jochem…

read more
Victor’s Latte art
478 478 Brandmeesters

In Victor’s Latte Art filmpjes laat hij zien hoe je in een paar simpele stappen de mooiste latte art maakt. Van hartjes tot Indianen en van tulpen tot krabbetjes. Kijk voor meer video’s op onze youtube kanaal (www.youtube.com/brandmeesters) of bekijk de How to op onze website voor meer latte art. Victor maakt een hartje voor…

read more
Melk Opschuimen
Melk opschuimen
1024 683 Brandmeesters

Een pure espresso, mits op de juiste wijze bereid, is fantastisch. Maar een espresso leent zich ook uitstekend als basis voor enkele beroemde variaties met melk. Denk alleen maar aan de cappuccino of caffè latte. Net als bij het bereiden van de espresso dient men zich te houden aan een aantal vuistregels als het gaat…

read more
Barista Championship 2012
125 125 Brandmeesters

9 september 2012 hebben Elmer Oomkens en Jose Mollura meegedaan aan de voorronde van de Dutch Barista Championship 2012. Helaas zijn ze beide niet door naar de finale die op 12 november wordt gehouden.  

read more