LIVE ROASTING HAARLEM

Roasting on demand

Brandmeester’s is bekend om de verse koffie die dagelijks wordt gebrand volgens het ‘Roasting on Demand’ principe; het principe dat de kwaliteit altijd gewaarborgd blijft omdat de hoeveelheid koffie die gebrand wordt afhankelijk is van de binnengekomen bestellingen en de gemiddelde winkelverkoop. Zo wordt niets te veel gebrand en is de koffie altijd vers!

Live roasting

Dit concept komt verder tot uitdrukking in onze ‘Live Roasting’ sessies in onze winkel Haarlem. Voor het oog van de klant worden regelmatig op kleine schaal specialiteiten koffies gebrand. Deze zijn uiteraard maar tijdelijk verkrijgbaar.

In onze winkel kunt u zien hoe diverse soorten koffie met de deskundige hand van onze meester koffiebrander tot perfectie worden gebrand op dezelfde manier als dit gebeurt in onze branderij. De transformatie van groene koffiebonen naar vers gebrande koffie is een zintuiglijk belevenis en een ontdekking voor uw zicht, geur en smaakzin. Het eindproduct is te vergelijken met vers brood. Eenmaal geproefd, smaakt gewone koffie nog maar ‘gewoon’ en is het moeilijk nog van doorsnee koffie te genieten.

3 redenen om een Live Roasting sessie bij te wonen

– ontdek het geheim van vers gebrande koffie met uitleg van onze meesterbrander;
– proef onze koffie als eerste na het branden aan onze koffiebar (too hot to handle)*;
– neem deze verse koffie direct mee naar huis en ontvang een leuk presentje.

Laat u leiden door uw zintuigen wanneer u een bezoek aan Brandmeester’s Haarlem brengt.

*Ondanks de beleving van vers gebrande koffie bestaat er ook zoiets als rusttijd. Een periode die de koffie nodig heeft om zijn koolstofdioxide te ontgassen. Dit proces staat aan de basis van de verdere smaakontwikkeling. Je kan dit rustproces verklaren als een periode die nodig is om aromabestanddelen en oliën in de celstructuren te binden. Dit komt het aroma en de body van de koffie ten goede.

Waar & wanneer

Live roasting in Haarlem vindt plaats op vrijdagochtend (van 9.30 tot 12.30). Het kan soms voorkomen dat er op een vrijdag niet wordt gebrand.