Koffiebranderij sinds 1994

In mei 1994, toen nog maar enkelen in Nederland wisten wat een caffè latte was, opende Lammert Brouwers in Amsterdam de eerste espressospeciaalzaak in Nederland waarin behalve een espressobar ook een koffiebranderij was gehuisvest.

Al sinds 1994 is Brandmeester’s gespecialiseerd in het op kleine schaal branden van de beste (in eigen huis bereide) espressomelanges, evenals een rijk assortiment Arabica bonen uit alle delen van de wereld: Brazilië, Colombia, Costa Rica, Guatemala, Indonesië, Kenia, Papua Nieuw Guinea en vele andere landen.

Brandproces

Het assortiment koffie dat wij selectief en met zorg inkopen wordt door onze koffiebranders elke dag zintuiglijk gebrand. Het brandproces wordt niet gestuurd door een computer, maar met onze zintuigen: met onze ogen en onze neus. Met onze ogen lezen we het uiterlijk, met de neus het binnenste van de koffie. En omdat wij onze koffies in kleine spitjes in kleine branders bereiden, hebben wij directe controle over de kwaliteit van onze koffies. Kwaliteit hangt namelijk af van de snelheid van handelen, het moment suprême.

Zintuiglijk brandproces

Snelheid van handelen is de basis van een mooi doelpunt. Het mooiste doelpunt wordt echter intuïtief gescoord, uit intuïtie, dankzij jarenlange ervaring en de passie voor het vak. Door onze ervaring kunnen we onze koffies lezen, begrijpen en transformeren. Deze zintuiglijke wijze van branden geeft onze koffie extra karakter en finesse. Onze branding is ook niet een reactief proces, maar veel meer een creatief proces. De chef-kok noemt het haute cuisine, wij speciality roasting. Want bij beide ambachten draait het om de superieure, vers bereide kwaliteit van elke soort en origine.

Koffie is als wijn: oogst, klimaat, grondsoort, zelfs de ligging van de plantage en de manier van verwerken bepalen het individuele karakter van elke koffiesoort. De invloed van deze bodemfactoren en het microklimaat, i.e. terroir, maakt elke koffiesoort anders.

Smaak op maat

Houdt u van een geurige, milde of juist van een karaktervolle of zoete koffie, Brandmeester’s heeft ‘m en wij adviseren u graag; want smaak op maat is ons motto. Er is keuze uit meer dan vijftien soorten koffie, die wij ter plekke voor u malen (indien gewenst), zo fijn of zo grof als vereist is voor de door u gebruikte zetmethode(n).

Omdat superieure koffie en thee staan en vallen bij de kwaliteit van de bereiding ervan, levert Brandmeester’s alles wat u nodig hebt voor het bereiden van de allerbeste koffie, espresso en thee; elke zetmethode, alle accessoires en een indrukwekkend assortiment Italiaanse en ook Zwitserse espressomachines. Want wie een espressomachine wil kopen als consument kan in onze winkels in Amsterdam, Haarlem en Utrecht geheel vrijblijvend een demonstratie krijgen van elke machine.

Koffie voor de zakelijke markt

Zakelijk staat ons team van accountmanagers klaar om uw wensen door te spreken. Wij realiseren ons dat de aanschaf van een espressomachine niet gemakkelijk is en dat het gebruik ervan soms ook enige uitleg vraagt.

Kenniscentrum

Brandmeester’s is een kenniscentrum over espresso, koffie, thee en alle bereidingsmethoden voor deze edele dranken. Onze proeverij en espressobar, onze demonstratieruimte, onze brochures en vitrines geven de klant de gelegenheid alles te leren over Brandmeester’s Koffie; over hoe deze wordt geteeld, geplukt en verwerkt; over de zorg waarmee wij onze bonen inkopen, vers branden en tot verschillende melanges samenstellen.

Het is ons doel om van elke klant een connaisseur te maken op het gebied van de superieure bereiding van koffie en thee, en espresso in het bijzonder.