Kenia

Zahabu AB+

Smaak
Een exceptionele en aromatische koffie; rijk en fruitig met tonen van bessen en abrikoos.

Branding
Full City

Bereiding
Aanbevolen voor snelfilter en duwpot.

Facts

Land: Kenia
Herkomst: Muranga & Kirinyaga
Soort: Arabica
Hoogte: 1.780 – 1.950 meter
Temperatuur: 25 ºC
Oogstperiode: van november tot en met december
Proces: gewassen
Droogmethode: 1 tot 2 weken op droogbedden en patio’s
Grondsoort: rode vulkanische grond

De groene koffiebonen van Kenia komen meestal uit verschillende regio’s. Door de gemeenschappelijke opslag is er bijna geen plantagekoffie verkrijgbaar. De meeste koffieplantages liggen rond Mt. Kenya, Aberdare Range, Kisii, Nyanza, Bungomo, Nakuru en Kericho. De Kenia Zahabu (goud in het Swahili) is een blend van verschillende plantages uit de regio’s Muranga en Kirinyaga. Zahabu is de kwaliteitslabel die gegeven wordt voor de koffie, die staat voor het smaakprofiel die de koffie verdient.

In de 19e eeuw kwam koffie in Kenia terecht toen Ethiopische koffie werd geïmporteerd via Zuid-Jemen. De productie heeft een enorme groei meegemaakt en de vraag naar Keniaanse koffie is nog steeds hoog. De regering hecht veel waarde aan de koffieproductie en het is daarom ook verboden om koffiebomen te verwijderen of te vernietigen.

De koffie wordt verbouwd door boeren van kleine plantages. Zij leveren de koffiebessen aan coöperatieve wasserijen en die leveren de hoornschilkoffie aan coöperatieve organisaties. De CBK Coffee Board of Kenya koopt alle koffie op en zij beoordelen de koffiebonen op prijs en kwaliteit.

Bestel >>>

Smaak

Een exceptionele en aromatische koffie; rijk, fruitig en pikant. Smaken van bessen, noten en melkchocolade.

  • duwpot
  • snelfilter