India

Washed Plantaion A

Smaak
Een volle koffie met een rijk en kruidig aroma; donker gebrand, een [zoet-]kruidige smaak en een lange afdronk.
Smaak: Zacht, zoet, stroperig en gebalanceerd

Branding
Full City+

Bereiding
Aanbevolen voor snelfilter, duwpot & espresso

Facts
Land: India
Regio: South India
Kwaliteit: Arabica
Hoogte: 1.000 – 1.800 meter
Oogstperiode: van december tot februari
Proces: schaduwteelt, gewassen, 24 uur gefermenteerd, zongedroogd

De West-Ghats, een ruig gebergte in het westen van India, is de ruggegraat van de Indiase koffie-industrie.

India heeft al een liefdevolle verhouding met koffie gedurende de afgelopen 400 jaar. De Islamitische pelgrim, Baba Budan bracht volgens het verhaal 7 koffiezaden mee tijdens zijn pelgrimage naar het heilige land. Verstopt in zijn buikgordel wist hij deze India binnen te smokkelen. Deze zaden zou hij geplant hebben naast zijn bergspelonk, welke hij als onderkomen gebruikte, in Chikmagalur. Deze Mysore regio staat nu bekend als de bakermat van Indiase koffie.

Commerciële koffie verbouwing startte in India in 1840 toen de Britten, Arabica plantages oprichtte door de hele bergregio van Zuid India. Ze waren vooral gecharmeerd door het tropische klimaat, de hoogte, de zonnige hellingen, overvloedige regenval en rijke vochtige grond. Allemaal ideaal voor de cultivatie van Arabica. Niet voor niets is Italië de grootste importeur van Indiase koffies. Indiase Arabica is naast single, heerlijk als
onderdeel van een espressoblend.

Bestel >>>

Smaak

Een volle koffie met een rijk en kruidig aroma; donker gebrand, een [zoet-]kruidige smaak en een lange afdronk.

  • duwpot
  • espresso
  • snelfilter