Boeken over koffie

150 150 Brandmeesters

Er zijn dit jaar weer veel boeken over koffie gepubliceerd. Wij hebben naast ons uitgebreide assortiment boeken een aantal nieuwe boeken opgenomen.

 

Puur Koffie – Katrien Pauwels

Puur_koffie_Katrien_PauwelsTaal: Nederlands

Koffie maakt onlosmakelijk deel uit van onze cultuur. We staan ermee op, en het helpt ons de dag door te komen. Het bakje troost helpt ons moeilijke momenten te verteren, en is het summum van gezelligheid. Koffiehuizen schieten als paddenstoelen uit de grond en meer en meer mensen vragen zich af wat er nu precies in hun kop koffie zit. Toch is 98% van de koffie die we drinken niet hoe hij 'hoort' te zijn. Ruimte voor verbetering dus en redenen genoeg om een boek te wijden aan die kop 'correcte koffie'. Koffiekenner Katrien Pauwels leidt u door het koffielandschap. Zowel koffieleken als doorgewinterde coffee lovers zullen hun gading vinden in dit boek dat het vele werk dat aan onze dagelijkse kop koffie voorafgaat in kaart brengt: van de soorten koffiebonen, de invloed van het branden ervan op de smaak tot het kiezen van de koffie die best bij je past, de juiste manier om koffie te zetten.

I love Koffie – Anette Moldvaer

I_Love_Coffee_Anette_MoldvaerTaal: Nederlands

Bent u dol op koffie? Serveer dan nu thuis de heerlijkste koffie! Volg de stapsgewijze methoden in dit boek en leer hoe u het beste uit koffiebonen haalt, hoe u aromatische koffie zet en als een echte barista indrukwekkende latte art maakt.

Meer dan 100 authentieke recepten uit de hele wereld zullen uw smaakpapillen verrassen. Maak nu zelf thuis een heerlijke flat white, mokkafrappé, affogato of café au lait!

In een overzicht met de beste koffiesoorten ter wereld worden de arabica’s onderscheiden van de robusta’s en de typica’s van de Bourbons. In dit boek vindt u, kortom, alles wat u nodig heeft voor het perfecte kopje koffie.

 

World Atlas of Coffee – James Hoffmann

world_atlas_of_coffeeTaal: Engels

Coffee has never been better, or more interesting, than it is today. Coffee producers have access to more varieties and techniques than ever before and we, as consumers, can share in that expertise to make sure the coffee we drink is the best we can find. Where coffee comes from, how it was harvested, the roasting process and the water used to make the brew are just a few of the factors that influence the taste of what we drink. Champion barista and coffee roaster James Hoffmann examines these key factors, looking at varieties of coffee, the influence of terroir, how it is harvested and processed, the roasting methods used, through to the way in which the beans are brewed.

Country by country – from Bolivia to Zambia – he then identifies key characteristics and the methods that determine the quality of that country’s output. Along the way we learn about everything from the development of the espresso machine, to why strength guides on supermarket coffee are really not good news. This is the first book to chart the coffee production of over 35 countries, encompassing knowledge never previously published outside the coffee industry. For everyone who wants to understand more about coffee and its wonderful nuances and possibilities, this is the book to have.