jamaica blue mountain

Jamaica Blue Mountain

Jamaica Blue Mountain, het “zwarte goud” van Jamaica is afkomstig uit de mistige Blue Mountains en is één van de meest gewilde koffies ter wereld. Deze buitengewone koffiesoort wordt verbouwd op grote hoogte en staat bekend om zijn prachtige balans van aroma, body en aciditeit. Het is echter de zacht zoete nasmaak die deze unieke koffie van alle andere onderscheidt.

In 1725 importeerde Sir Nicholas Lawes koffiestruiken vanuit Martinique naar Jamaica en die werden geplant in St. Andrew, één van de vier districten van Blue Mountains. De natuurlijke omstandigheden waren gunstig voor de teelt, waardoor de koffie van zeer hoge kwaliteit bleek te zijn.

In 1953 heeft de Jamaicaanse regering de Coffee Industry Board [CIB] in het leven geroepen om de kwaliteit van de Jamaica Blue Mountain koffie te waarborgen. Alle koffie die uit Jamaica wordt geleverd gaat eerst door een strenge kwaliteitscontrole. Het CIB garandeert dat alle uitgevoerde koffie 100% Jamaica Blue Mountain is en krijgt het CIB handelsmerk.
Net als bij Champagne mag alleen koffie uit de Blue Mountains deze naam dragen.

Deze koffie is met passie en zorg geteeld op de Abbey Green plantage, onderdeel van the Gold Cup Estate. Het is de hoogste plantage van de ‘Blue Mountains’ op 1.370 meter boven zeeniveau. De bodem is rijk aan stikstof en fosfor, belangrijke condities die bijdragen aan een superieure kwaliteit. De koffiebessen worden met de hand geplukt, dit doen ze om alleen de grote koffiebessen te selecteren (Classificatie 1, hoogste kwaliteit). Na het pulpen en drogen rusten de bonen 8 tot 12 weken in speciaal gemaakte silo’s van dennenhout. Dit draagt bij aan het unieke karakter van de boon.

 

Inhoud: 150 gram
Prijs: € 24,50