Blog

Brandmeesters / Alle blogs  / Recept: fruit-ijsthee met jasmijn en passievrucht

Recept: fruit-ijsthee met jasmijn en passievrucht

Nu het kwik de 30 graden bereikt en we weer volop aan het grillen zijn, is er niks lekkerder dan een kan verfrissende ijsthee op tafel. Bij Brandmeester’s hebben we een meesterlijk recept bedacht met één van onze nieuwe theeën: de jasmijnthee.

De jasmijnthee is een een combinatie tussen groene theebladeren en jasmijnbloemen. De bladeren en bloemen zijn met de hand geplukt en verwerkt in het land van oorsprong. Wij gebruiken alleen hele theebladeren die speciaal worden versneden voor onze Natureflex piramidezakjes. Er komen namelijk meer smaken en aroma’s vrij wanneer je thee bereidt van hele bladeren en dat vinden wij erg belangrijk.

Voor meer informatie over onze nieuwe thee- en tisanelijn en welke materialen we hebben gebruikt, lees deze blog!


Wat heb je nodig voor de fruit-ijsthee (1 glas)?

  • 1 piramidezakje Brandmeester’s jasmijnthee
  • 200 ml warm water (80-90°C)
  • 1 passievrucht
  • 1-2 theelepels honing
  • schijfjes limoen ter garnering
  • ijsklontjes

Hoe maak je de fruit-ijsthee?

  1. Warm het water op tot 80-90°C en laat het piramidezakje 2 minuten in het water trekken
  2. Laat de thee afkoelen
  3. Snij de passievrucht door tweeën en schep het vruchtvlees in een hoog glas
  4. Voeg 1-2 theelepels honing toe en roer goed
  5. Voeg de ijsklontjes en de limoenschijven toe
  6. Giet de afgekoelde jasmijnthee over de ijsklontjes
  7. Geniet!