Blog

Brandmeesters / Alle blogs  / Brandmeester’s tips voor een productieve thuiswerkdag
Brandmeesters slow brew coffee at home office

Brandmeester’s tips voor een productieve thuiswerkdag

Ochtendritueel: een frisse blik op de dag 

Begin de dag met een ochtendritueel. Geef jezelf, na een gezond ontbijt en voordat je aan de slag gaat met je ‘to-do list’, nog een koffiemoment. Neem in die 15 minuten echt nog even rust en maak en lekkere koffie zoals jij die graag drinkt. Bijvoorbeeld een slow brew koffie of een cappuccino. Leg je telefoon weg en laat je laptop nog dicht. Focus je helemaal op de bereiding en het drinken van de koffie! Mooie koffies om de dag mee te starten zijn de Braziliaanse Fazenda de Lobo voor slowbrew en bijvoorbeeld de Magusto voor espresso en cappuccino.

Geef jezelf een ‘break’ tijdens de dag 

Veel gehoord is dat mensen vaak aaneen gesloten achter hun laptop zitten tijdens de werkdag in hun thuiskantoor of home office. Voor de productiviteit en gezondheid is het van belang om regelmatig een pauze te nemen. Wellicht zelfs even een blokje om of even frisse lucht halen, indien mogelijk natuurlijk. Na de break kun je natuurlijk jezelf weer even een boost geven met bijvoorbeeld een koffie zoals onze Herfstmelange of een energieke thee zoals onze huisgemelangeerde Smokey Earl Grey. Energieke thee? Jazeker, theïne wordt langzamer in het bloed opgenomen dan cafeïne en zorgt daardoor voor een langer effect. Meer informatie over theïne en het effect kun je hier lezen.

Afsluiten van de werkdag 

Net als dat het opstarten van de dag belangrijk is mag het afsluiten daarvan niet ontbreken. Zeker gezien veel mensen momenteel thuis in dezelfde ruimte blijven. Plan hier ook bijvoorbeeld 15 minuten voor en maak een lijst met taken voor de volgende dag zodat je de avond met een leeg hoofd kunt beginnen. Vergeet niet je laptop en andere werkspullen uit het zicht te leggen. Om je hierbij te helpen kun je bijvoorbeeld met een mooie thee de dag afsluiten. Door een ontspannende thee te drinken weet je systeem dat het tijd is om de werkdag af te sluiten. Een voorbeeld van een ontspannende thee is onze Groen-Citroen thee of een tisane zonder theïne zoals onze Rooibos.

‘Hardware’ voor je home office 

Op zoek naar producten om je thuiskantoor leuker en effectiever te maken? Of ben je gewoonweg toe aan een nieuwe koffiemachine?!

Kijk hier voor de laatste Hario slow brew modellen. Ben je meer van de espresso’s en cappuccino’s? Kijk dan hier voor de laatste espressomachines in ons assortiment of kom langs, op gepaste afstand uiteraard, in onze winkel in Amsterdam.