Sumatra

Lintong

Smaak
Een delicate koffie met een rijk aroma en aardse tonen. In de afdronk proef je nuances van chocolade en honing.

Branding
Full City+

Aanbevolen voor
Duwpot, mokapot en espresso

Keurmerk
100% biologisch [Skal 023040]
Stichting EKO-keurmerk

Facts
Land: Indonesië
Regio: Lintong
Hoogte: 1.600 meter
Proces: Semi-washed, hand-pulped en  zongedroogd.
Keurmerk: biologisch

Lington is een regio in het noorden van Sumatra vlakbij Lake Toba. Het meer is ontstaan door een vulkaan uitbarsting die ongeveer 70.000 jaar plaats vond. Door de vulkanische grond is het een ideaal gebied om koffie te verbouwen.

Midden 17e eeuw werd koffie door Nederlanders naar Indonesië gebracht. In 1877 sloeg bladroest toe waardoor hele plantages verloren gingen. Na een import van robustabonen uit Afrika werden de plantages weer opgebouwd. Indonesië verbouwd maar 6 tot 10 procent arabicabonen en daar behoort Lintong ook bij. Deze 100% biologische koffie is “semi-washed”. De koffiebessen worden met de hand geoogst en daarna gewassen. De eventueel aanwezige overrijpe bessen blijven drijven en worden samen met blaadjes en stukjes hout afgeschept. De rijpe (rode) en onrijpe (groene) bessen zinken en worden handmatig verwerkt in een pulpmachine, die het vruchtvlees van het zaad (de koffieboon) verwijdert. De Locals zelf zeggen dat je de koffie meer body en een eigen ‘karakter’ geeft door de koffiebessen nat te pulpen. De koffiebonen worden daarna zongedroogd op het terras. Als de bonen helemaal droog zijn, verwijdert een pelmachine de hoornschil en het zilvervlies. Ten slotte worden de bonen gesorteerd op kwaliteit.

Bestel >>>

Smaak

Een zachte, delicate koffie met een rijk, geurend aroma en een heerlijke aardse, moka/chocolade-achtige smaak.

  • duwpot
  • espresso