Blog

Brandmeesters / Foto's  / Winner of the Coffee in Good Spirits 2013… our very own José Mollura!

Winner of the Coffee in Good Spirits 2013… our very own José Mollura!

José Mollura, koffiebrander bij Brandmeester’s, is afgelopen maandag Nederlands kampioen geworden in de categorie Coffee in Good Spirits. Vast onderdeel van het Coffee in Good Spirits kampioenschap is het bereiden van twee indentieke Irish koffies. José wist deze perfect klaar te maken en koos eigenwijs voor een Japanse in plaats van een Ierse whiskey. Het tweede onderdeel is de Signature Coffee Cocktail, waarbij je een eigen alcoholische koffie moet bereiden. De ingrediënten blijven nog even geheim, maar we kunnen wel verklappen dat deze mix uit de Braziliaanse Daterra koffie, Chambord likeur en verschillende fruitsoorten bestaat. Hij wist de 4 koppige jury succesvol met zijn koffies te overtuigen.

Ervaring heeft de goedlachse José met een charmante persoonlijkheid uit Argentinië genoeg. Na een rondreis op de koffievelden van Zuid-Amerika en vrijwilligerswerk in India heeft hij ervaring opgedaan als bartender Las Vegas; het Luxor hotel en Harry’s bar in Amsterdam. Door zijn opvallende persoonlijkheid werd hij opgemerkt door J&B Scotch whiskey en dat leverde hem een commercial op in Flair Bartending voor J&B (www.youtube.com/watch?v=yZzB24Galso)

Bij Brandmeester’s leerde hij naast het branden van koffie het vak van barista. Hij deed in 2011 mee aan de Argentina National Barista Championship in Buenos Aires en wist zich als tweede te plaatsen. De behaalde eerste plek bij Coffee in Good Spirits was de kroon op alle inzet van de afgelopen jaren.

Vanuit Brandmeester’s feliciteren we José met zijn prestatie en wensen hem alvast veel succes op de wereldkampioenschappen die 26 tot en met 28 juni in Nice, Frankijk zal worden gehouden.