Blog

Brandmeesters / Alle blogs  / Tweetakt – Kaap Utrecht

Tweetakt – Kaap Utrecht

Dit jaar is het wederom genieten van de koffie en thee van Brandmeester’s op het evenement Tweetakt – Kaap, één van de grootste evenementen in Utrecht.

Tweetakt/Kaap is een internationaal evenement gericht op de hele familie met podiumkunst en beeldende kunst voor alle leeftijden, van gerenommeerde en nieuwe kunstenaars, uit Nederland, België en andere landen. Tweetakt/Kaap wordt ook door vakpubliek gezien als het belangrijkste internationale jeugdkunst-evenement van Nederland en vindt jaarlijks plaats in Utrecht en op Fort Ruigenhoek in Groenekan.

Tweetakt/Kaap laat alle vormen van kunst zien: beeldende kunst, toneel, muziek, performance, mime, dans, cabaret, installaties, nieuwe eigentijdse vormen van presentaties, artistieke games, cross-overs tussen podiumkunst en andere disciplines. Naast veel premières van voorstellingen en kunstwerken, sommigen worden speciaal voor het festival gemaakt, zijn er ook reprises van de meest spraakmakende voorstellingen en kunstwerken van het afgelopen seizoen. De nieuwe generatie kunstenaars krijgt veel ruimte en er zijn elk jaar ook veel interdisciplinaire voorstellingen.

Op Fort Ruigenhoek in Groenekan, een oud militair fort op een onbewoond eiland, laten gerenommeerde en opkomende beeldende kunstenaars nieuwe kunstwerken zien die speciaal voor kinderen zijn gemaakt. Daar wordt het grootste deel van de beeldende kunst en installaties gepresenteerd en er zijn ook voorstellingen. Het overgrote deel van de podiumkunst is te zien in verschillende theaters van Utrecht, op locaties in en om de stad én in het feestelijke festivalhart op de Neude. Daar treden dagelijks ook bekende én nieuwe opkomende bands op en zijn aantal beeldende kunstwerken en installaties geëxposeerd.

Tweetakt/Kaap vindt plaats van 27 maart tot en met 12 april 2015. Het programma op Fort Ruigenhoek loopt door tot en met 31 mei.

Programma: tweetakt-kaap.nl

 

Zondag 29 maart Brandmeester’s koffieconcert met de band No Ninja Am I

Op zondagmiddag kun je wegdromen bij de akoestische klanken van de Utrechtse band No Ninja Am I en een heerlijk kopje koffie van Brandmeester’s. Speciaal voor het Brandmeester’s Koffieconcert wordt de Restaurantkas omgetoverd tot intieme concertzaal. No Ninja Am I speelt gloedvolle indiepop en melancholische, maar energieke liedjes, met invloeden van Beck of dEUS. Speciaal voor deze gelegenheid neemt een professionele Brandmeester’s barista plaats achter de bar om de lekkerste koffie van Utrecht te zetten. Koffie en muziek: een perfecte combinatie als je het ons vraagt.

Songwriter Sander van Munster bouwt als No Ninja Am I al jaren intieme geluidslandschappen: akoestisch en verstild, maar ook vaak verrijkt met spannende elektronica. Na verschillende (semi-)soloalbums en EP’s, staat No Ninja Am I in 2015 als volledige band op het podium; met Wubbo Siegers op drums, Chris Siegers op bas, Rens van den Boogaard op gitaar en Gijs Kerkhoven op altviool en gitaar.

Aanvang: 15:00

 

Tweetakt_Kaap_2014