Siphon

Banner image

Bereiding Siphon

Read More

BENODIGDHEDEN

– Siphon
– Gemalen koffie
– Water

DOSERING

Afhankelijk welk soort siphon je gebruikt.

a

BEREIDING

1. Maak het filter nat (papier= nat maken, rvs filter= gelijk plaatsen, stof met rvs= 5 minuten in warm water laten weken) en maal de koffiebonen voor siphon (medium).

2. Vul het onderste compartiment met heet water. Plaats het filter in het bovenste gedeelte en plaats deze op het onderste gedeelte.

3. Plaats de deksel op het bovenste gedeelte.

4. Steek de hitte bron aan of als je een elektrische hittebron hebt kun je deze aanzetten en plaats deze onder de siphon.

5. Wanneer het water heet genoeg, stijgt het water naar het bovenste gedeelte.

6. Wanneer het water kookt kun je de gemalen koffie toevoegen en roer dan totdat het goed met het water is gemengd..

7. Plaats de deksel terug en wacht ongeveer 1 minuut (met een 5-kops siphon).

8. Roer dan nog de koffie nog eens goed door en verwijder de hittebron van de siphon of zet deze uit.

9. Doordat de hittebron verwijderd is zal de koffie teruglopen in het onderste gedeelte.

10. Het is klaar als al het water uit het bovenste gedeelte naar beneden is gelopen.

11. Verwijder het bovenste gedeelte en je kunt de koffie uitschenken.