Blog

Brandmeesters / Alle blogs  / Recept: (f)rozenthee

Recept: (f)rozenthee

Van juni tot september is het rozenseizoen en waarschijnlijk heb je wel een paar keer deze zomer de heerlijke geur diep ingeademd! Rozen zijn mooi om naar te kijken en kunnen ook toegepast worden in de keuken. Het nationale toetje van India is bijvoorbeeld gulab jamun: gefrituurde deegballetjes die in een zoete, plakkerige suikersiroop met rozenwater zijn ondergedompeld. Of misschien ken je de Perzische liefdestaart gemaakt met rozenwater die de naam heeft te danken aan een jonge vrouw die de taart bakte voor de man van wie ze hield. Ze had een liefdesdrankje aan de cake toegevoegd en na het proeven van de taart werd haar aanbidder gelijk verliefd op haar.

Bij Brandmeester’s zijn we altijd opzoek naar een lekker recept voor bij de lunch, BBQ of om van te genieten op elk ander moment van de dag. In deze blog delen we een recept voor een vrolijke (f)rozenthee die gemakkelijk te maken is en er ook nog heel leuk uitziet! Of je aanbidder ook gelijk verliefd op je wordt bij het drinken van deze rozenthee is te proberen…

Voor deze ijsthee maken we gebruik van onze Brandmeester’s rozenthee gemaakt van Chinese zwarte thee en rozenblaadjes. De rozenthee is krachtig van smaak en omdat de basis uit zwarte thee bestaat raden we aan om de thee te zetten bij een temperatuur van 100°C.

Brandmeester’s tip: maak deze (f)rozenthee helemaal af met rozen-ijsklontjes! Plaats gedroogde rozenknoppen of een paar gedroogde rozenblaadjes in de ijsblokjesvorm en vul deze met water. Of gebruik de leukste ijsblokjesmal in de vorm van rozen.

Wat heb je nodig voor een kan (f)rozenthee?

  • 7 gram Brandmeester’s rozenthee
  • 250 ml heet water (+ meer koud water)
  • 1-2 eetlepels honing
  • optioneel: gedroogde rozenblaadjes of rozenknoppen
  • optioneel: ijsblokjesvorm (bijvoorbeeld deze leuke in de vorm van rozen)

Hoe maak je de (f)rozenthee?

  1. Verwarm 250 ml water tot een temperatuur van 100°C
  2. Schep 7 gram rozenthee in een filterzakje of theezeef
  3. Meng de honing met het warme water
  4. Laat de rozenthee ongeveer 5 minuten in het gezoete water trekken
  5. Wanneer de thee volledig is afgekoeld kan je de (rozen)ijsklontjes toevoegen en de waterkan verder met koud water aanvullen