Guatemala

Antigua

Smaak
Deze koffie is rijk van smaak, heeft een fris aroma, een stevige body met milde chocoladenuance in de afdronk.

Branding
Full City+

Bereiding
Aanbevolen voor snelfilter, duwpot

Facts
Land: Guatemala
Regio: Vallei van Antigua
Kwaliteit: Arabica
Hoogte: 1.450 – 1.850 meter
Oogstperiode:  van december tot april
Proces: handgeplukt, gewassen, 36 tot 48 uur fermentatie en zongedroogd

Antigua koffie heeft zijn karakter te danken aan een rijke vulkanische grond, veel zon en koele nachten.  Drie actieve vulkanen zorgen om de dertig jaar voor een vulkaanuitbarstingen waardoor er extra stikstof – in de al rijke bodem – terechtkomt.

In 1750 werden koffiebomen door jezuïtische priesters het land binnengebracht. De productie was gestaagd, maar met de hulp van Duitse immigranten bloeide de koffieproductie tot wat het nu is.

Antigua is een prachtig oud-koloniaal stadje, één van de mooiste plaatsen van Guatemala. Het gebied van Antigua staat bekend om zijn goede koffie en door de hoogte van de koffieplantages hebben zij het kenmerk ‘SHB’ strictly hard bean. De koffie is niet alleen van uitmuntende kwaliteit, maar heeft ook een veelzijdige vollere smaak dan koffie uit andere delen van Guatemala.

Om er zeker van te zijn dat de klant echte Antigua koffie ontvangt, zijn de jutezakken gelabeld. De labels zijn voorzien van een zegel dat de teler lid is van de APCA; Antigua Coffee Producers Association. Zij waarborgen en beschermen de koffie die uit Antigua komt.

Bestel >>>

Smaak

Een fris-geurende, opwekkende koffie; rijk van smaak en full-bodied; met een zachte, chocolade nuance in de afdronk.

  • duwpot
  • snelfilter