Blog

Brandmeesters / Alle blogs  / Moersleutel x Brandmeester’s

Moersleutel x Brandmeester’s

Deze zomer hebben we weer een toffe samenwerking! We hebben onze krachten gecombineerd met die van Moersleutel om een heerlijk koffie-bier te ontwikkelen.

Moersleutel is een bierbrouwerij uit Alkmaar die gerund wordt door vier leuke broers: Pim, Tom, Rob & Max. De jongens hebben een technische achtergrond en hebben naast een passie voor bier brouwen ook een interesse in machines optimaliseren en ontwikkelen. Moersleutel produceert bier met volle en gewaagde smaken. Zo kan je in hun assortiment bier vinden met tonen van winegums tot Schotse whisky.

In samenwerking met Brandmeester’s is Moersleutel op dit moment een koffie-bier aan het brouwen. Hiervoor gebruiken ze naast hop en tarwe ook onze vers gebrande koffiebonen afkomstig uit Colombia. Deze bonen worden door onze branders Tom & Richard gebrand waarna deze naar Alkmaar worden gebracht. Daar eenmaal aangekomen gaan de vier broers aan de slag en brouwen
het lekkerste koffie-biertje. De koffiebonen uit Colombia staan bekend om de fruitige-, chocolade- en karameltonen. Dit smaakprofiel is ook terug te proeven in het bier, waardoor je kan genieten van een drankje vol van smaak.

Omdat Moersleutel, net zoals Brandmeester’s, veel waarde hecht aan kwaliteit proberen ze meerdere recepten uit en proeven verschillende batches voordat een nieuw biersoort vast in het assortiment wordt opgenomen. Hiervoor vraagt Moersleutel dan ook het publiek, en mede bierliefhebbers, om hun mening te delen via Untappd.com. Voor het koffiebier zijn bijvoorbeeld verschillende koffiebranders gevraagd. Onze koffiebonen zijn gebruikt voor batch #3.

Wil je dat het biertje met onze bonen deel wordt van het assortiment? Breng dan je stem uit via Untappd.com en stem voor batch #3!