Blog

Brandmeesters / Alle blogs  / Keith Brymer Jones

Keith Brymer Jones

Keith Brymer Jones, geboren en getogen in Londen en pottenbakker van beroep.

Het eerste wat hij ooit heeft gemaakt was een uil toen hij 11 jaar oud was. Het proces van aardewerk gaf hem een gevoel van vrijheid. Na een korte periode als de zanger van een punkband, wist hij dat hij pottenbakker wilde worden. Op zijn achttiende volgde hij een studie bij Harefield Pottery in Londen. Daar heeft hij geleerd hoe je traditionele handwerk kunt gebruiken om moderne keramiek maken.

Bucket_Mugs_2015
Keith Brymer Jones – Bucket Mug

Na zijn stage is hij begonnen in zijn eerste studio in Highgate. Met de hand maakte hij keramiek voor veel retailers, zoals Conran, Habitat, Barneys NY, Monsoon, Laura Ashley en Heals. Ongeveer twintig jaar geleden, begon hij voor het eerst zijn bekende ‘Word Range’ te ontwikkelen. Hij was aangetrokken tot woorden vanwege hun vormen; de Bucket Mug ‘HOT’ is zijn favoriet vanwege de symmetrie van het woord. Het assortiment is nu uitgegroeid tot meer dan 80 verschillende woorden die hopelijk een glimlach op de gezichten van mensen zullen toveren.

Hij heeft nu een atelier in Whitstable (Kent), die is gehuisvest in een oude bakkerij. Hier ontwerpt hij nog steeds met eigen handen elk Keith Brymer Jones design. Ook ontwerpt hij als Head of Design voor Make International met andere ontwerpers en merken zoals Martin Wiscombe, Jane Foster, Scion en Rachel Barker.

Zodra hij tevreden is met een eigen handgemaakt nieuw ontwerp, vliegt hij naar China met het afgewerkte prototype. Daar werkt hij samen met een groot team en waakt ervoor dat elk door een machine gemaakt product aan dezelfde hoge kwaliteitsstandaarden voldoet als zijn eigen handgemaakte producten in zijn atelier. Alle producten van de Keith Brymer Jones serie worden vervolgens in de fabriek met de hand afgewerkt.

Zijn ontwerpfilosofie is simpel; Hij wil graag stijlvolle en toch eenvoudige producten creëren, die een lust zijn voor het oog. Bovendien moeten ze ook nog eens praktisch te gebruiken zijn in de moderne woning en de mensen gelukkig maken! Voor hem geldt: less is more!