Blog

Brandmeesters / Alle blogs  / Jamaica Blue Mountain

Jamaica Blue Mountain

Jamaica_Blue_Mountain_300x600Het “zwarte goud” van Jamaica is afkomstig uit de mistige ´Blue Mountains´ en is één van de meest gewilde koffies ter wereld. Deze buitengewone koffiesoort wordt verbouwd op grote hoogte en staat bekend om zijn prachtige balans van aroma, body en aciditeit. Het is echter de zacht zoete nasmaak die deze unieke koffie van alle andere onderscheidt.

In 1725 importeerde Sir Nicholas Lawes koffiestruiken vanuit Martinique naar Jamaica en die werden geplant in St. Andrew, één van de vier districten van Blue Mountains. De natuurlijke omstandigheden waren gunstig voor de teelt, waardoor de koffie van zeer hoge kwaliteit bleek te zijn.

In 1953 heeft de Jamaicaanse regering de Coffee Industry Board [CIB] in het leven geroepen om de kwaliteit van de Jamaica Blue Mountain koffie te waarborgen. Alle koffie die uit Jamaica wordt geleverd gaat eerst door een strenge kwaliteitscontrole. Het CIB garandeert dat alle uitgevoerde koffie 100% Jamaica Blue Mountain is en krijgt het CIB handelsmerk.
Net als bij Champagne mag alleen koffie uit de Blue Mountains deze naam dragen.

Deze koffie is met passie en zorg geteeld op één van de oudste plantages in de gerenommeerde regio Clydesdale op een hoogte van meer dan 1.000 meter. De plantage is gelegen in de Grand Ridge, een gebied in het grootste “National Park and Forest Reserve” van Jamaica. De koffie groeit in de schaduw en wordt met de hand geplukt en daarna in de zon gedroogd. Belangrijke groeicondities die bijdragen aan een superieure kwaliteit.

Update 30-09-2022: Wij verkopen geen Jamaica Blue Mountain meer.

Jamaica_Blue_Mountain_670px