Blog

Brandmeesters / Alle blogs  / Hollandsche Waaren

Hollandsche Waaren

Vanaf 28 november zijn de producten van Hollandsche Waaren (geselecteerd assortiment) verkrijgbaar in onze winkels en de webshop!

Hollandsche Waaren is het label van Anne-Marie Jetten. Anne-Marie Jetten (1973) studeerde in 1998 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, afdeling 3D-Design. Vervolgens  behaalde ze in 2000 haar MA aan het Sandberg Instituut, afd. Applied Arts te Amsterdam. Met relevante werkervaringen bij Pol’s Potten in Aalsmeer en diverse projecten, ontstond in 2003 Hollandsche Waaren als een van de eerste labels met het thema Holland. Alle producten zijn ontworpen met een knipoog naar Hollandse symbolen en kenmerken.

Melkpak_670

Anne-Marie Jetten:
“Nadat ik afstudeerde aan de HKU met het afstudeerproject: ‘de mens in beweging’, uitgebeeld in verschillende picknickkleden + daklozenproject, begon ik mijn studie aan het Sandberg Instituut in Amsterdam. Ik werkte daar aan verschillende projecten o.a: deurmat en deurmattegels van keramiek: veeg aarde met aarde af. Porseleinen espressobekers van binnen geglazuurd met suiker. En een mooi project i.o.v. Young Designers & Industry voor Forbo Krommenie. Hiermee kwam ik met collega’s in Japan terecht. Daar ontkwam ik niet aan de cliché beelden die heersen over ons land: Delftsblauw, tulpen, molens en klompen.
In 2003 presenteerde ik de eerste serie Delftsblauwe producten in de Beurs van Berlage, Amsterdam. Een nieuw souvenier met een knipoog naar de bekende beeldtaal van Nederland. De mens blijft in beweging, we brengen onze eigen cultuur mee. Waarom dat niet in een hedendaagse vorm gegoten? Het is nu een hele serie producten geworden, gebaseerd op die elementen waar Nederland zo bekend om staat. Maar wel op een eigenwijze manier: om datgene aan te vullen wat aan vernieuwing toe is. Produkten die Holland waard zijn: Hollandsche Waaren.”

Alle producten zijn ontworpen met een knipoog naar Hollandsche symbolen en kenmerken. De gehele collectie, met veel verschillende en originele series is gebaseerd op de elementen waar Nederland zo bekend om staat. Traditie en hedendaagse techniek komen samen in ontworpen producten van keramiek, porselein en textiel. Producten die Holland waard zijn: “Hollandsche Waaren”. Alle producten worden met de hand gemaakt. Dit waarborgt de originaliteit en kwaliteit.

bron: www.hollandschewaaren.nl

Speculaas_670