Blog

Brandmeesters / Alle blogs  / “Het geluid van Brandmeester’s”: Onze top 10
logo spotify

“Het geluid van Brandmeester’s”: Onze top 10

We hebben gezwoegd, gezweten en liters koffie geconsumeerd om afgelopen weken tot onze ultieme nummer 1 te komen. Vorige week maakten we al bekend dat Appie Faber met zijn inzending (de Haka, van All Blacks vs Argentina) hét geluid van Brandmeester’s was.

Maar met ruim 1200 inzendingen kwamen wij natuurlijk heel veel andere fantastische inzendingen tegen. Reden genoeg dus om ook daar wat mee te doen.

Nick van Gils
Mijn naam is Nick van Gils. In mijn hoedanigheid van radio DJ voor AVROTROS KX Radio, een themakanaal van 3FM, ben ik dagelijks bezig met muziek. Mijn leven is muziek. Ik adem muziek. Daarnaast ben ik koffie liefhebber pur sang. Ik was daarom ook erg blij verrast met de vraag of ik jullie Brandmeester’s “koffiemuziek” wilde beoordelen.

50x ‘Het geluid van Brandmeester’s’ op Spotify
Naast dat we graag onze top 10 met je delen, wordt komende tijd van de Brandmeester’s top 50 een lijst gemaakt op Spotify. Dus, bak koffie in de aanslag en genieten!
Omdat ook wij natuurlijk wél zo onze voorkeuren hadden, delen we ook onze favorieten met je.

Op nummer 10: Blöf – Een manier om thuis te komen
Thom deelde met ons dit nummer van Blöf:
“De klanken van deze muziek zijn de smaken van koffie. De tekst is toepasselijk, want elke keer als je Brandmeester’s koffie drinkt, voel je je thuis. Elke dag is de koffie vertrouwd.”

Nummer 9: Buckshot LeFonque – Another Day
Voor Mark hoort koffie bij élk gedeelte van de dag (dat vinden wij nou ook!). Zijn toelichting:
“Koffie. Elke keer weer een momentje voor jezelf. Op lazy sundays, maar ook op het werk of gewoon ‘s avonds na het eten. Tijd voor ontspanning en even genieten. Het nummer Another Day bevat verschillende elementen die perfect passen bij Brandmeester’s koffie: Een lekkere vibe, relaxed maar ook met pit en kracht erin. Voor mij het perfecte nummer bij een heerlijke kop koffie van Brandmeester’s.”

Nummer 8: James Brown – I Feel Good
Voor Masja is James Brown dé Brandmeester’s hit. Hoewel de originele versie uit 1964 geen gitaar had was dat al een klein hitje. Na een enorme kop koffie in 1965 deed James Brown deze plaat opnieuw. Hierin schreeuwde hij niet alleen harder, hij vroeg ook zijn vriend Maceo Parker op de saxofoon, zijn broer Melvin Parker voor drums en Bernard Odum op de bas.
“’I feel good!’ als mijn dag begint met een heerlijke kop Brandmeesters koffie!!”

Nummer 7: Madness – One Step Beyond
Harald deelde zijn koffie madness met ons. Origineel is deze plaat van een Ska held uit Jamaica: Prince Buster. Hij nam deze plaat op als B-kant. Madness heeft zelfs zijn naam te danken aan een plaat van Prince Buster: Madness!
“ Brandmeester’s koffie….always one step beyond gewone koffie!”

Onze nummer 6: Queen – It’s A Beautiful Day
Voor Ben begint een echt mooie dag met goede koffie:
“Het beste wakker worden doe je met goede koffie, alsof op een mooie dag de zon heerlijk in je gezicht begint te schijnen en je de hele wereld aan kan… De dag begint pas goed, als je een bakkie brandmeester’s koffie doet.”

Nummer 5: Sandra van Nieuwland – More
Voor Adnan was de keuze zo gemaakt!
“More. More! Ik wil more Brandmeester’s Koffie!”

Onze nummer 4: Oesch’s die Dritten – Ku-Ku-Jodel
Een echte verrassing in onze lijst kwam van Mayke:
“Van de smaak van een kopje (perfecte) Brandmeester’s Koffie ga ik spontaan jodelen! Zoals jullie weten, is jodelen een uiting van puur plezier. Deze hoge kwaliteit espresso ontlokt bij mij hoge noten vol expressie!”

Nummer 3: The Wiz – Brand New Day
Voor Vera was de keuze zo gemaakt! Zij deelde Brand New Day met ons:
“Zo wil je toch wakker worden!! Om de dag meteen goed te beginnen met A brand new day van de “brand”meesters.”

De ‘runner-up’, nummer 2: Elvis Presley – Trying To Get To You
Joost greep helaas net naast de overwinning maar krijgt wat ons betreft een mooie tweede plaats met zijn Elvis inzending. Origineel van The Eagles en ook opgepikt door Paul Mc Cartney voor zijn toemalige band the Quarrymen (de voorloper op The Beatles) met het liedje “In Spite of all Danger”
“Voor mij begint een perfect kopje Brandmeester’s koffie als wachten, wachten en wachten. Na een lange dag werken gaat er dan niets boven een lekker vers kopje koffie, ‘s avonds, als de kids op bed liggen en de voetjes op de bank gaan: dit betekent rust en intens genieten.”

Ons ultieme nummer 1: Haka, van All Blacks vs Argentina
Winnaar Appie sloeg bij ons de spijker op de kop met zijn favoriete Brandmeester’s geluid. De meest originele inzending, actueel en authentiek. De Haka is net als koffie een product met duidelijke ‘roots’ en een specifieke oorsprong hier ver vandaan. Ook die delen we natuurlijk graag nog een keer met je! “Kopje Brandmeester’s associeer ik met het rugbyteam uit Nieuw-Zeeland en hun Haka. Hun bijnaam ‘All Blacks’ is als de kleur van de koffie. De Haka straalt, net als Brandmeester’s, pit en kracht uit, met een uitdagend aroma. Een koffie waar je van onder de indruk raakt.”