Blog

Brandmeesters / Alle blogs  / Beste cappuccino

Beste cappuccino

De personen achter wijnwinkelreview.nl gingen vreemd! Ze beoordeelden cappuccino’s in plaats van wijnen. Tijdens hun reisjes om wijnwinkels te beoordelen, kwamen ze ook langs koffieschenkerijen en leek het hun leuk om daar ook eens een review over te schrijven.

Volgens wijnreview heeft een goede cappuccino:

– De juiste temperatuur: je moet hem meteen kunnen drinken en het is dan fijn als je dan niet meteen alle smaakpapillen hebt dichtgeschroeid, maar hij moet ook niet koud zijn;
– een mooie, krachtige koffie;
– goed opgeschuimde melk, mooi romig, niet te dik en zeker niet teveel lucht.

Ze hebben van alle bezochte tenten een top 10 gemaakt. Brandmeester’s Amsterdam behaalde een eerste plek en Brandmeester’s Utrecht een zevende.

Beoordeling van wijnwinkelreview.nl:

1. Brandmeester’s Amsterdam
Onze eerste indruk was: geen lachebekje, deze barista. Laten we haar wat eufemistisch een tikje serieus noemen. Net als in Utrecht zit je hier niet echt heel relaxed, maar wat een fantastische cappuccino! We kunnen ons niet voorstellen dat er in Nederland ergens een betere wordt gecreëerd. Alles is perfect. Koffiemelange, melk, temperatuur. En als je dan een derde cappuccino bestelt, dan komt de barista toch los en blijkt ze heel vriendelijk. Lijkt ons dat je dat vanzelf gaat meemaken. Verslavend lekkere cappuccino!
7. Brandmeester’s Utrecht

Waarschuwing vooraf: ga hier niet heen als je ook maar enigszins haast hebt. Want het kan even duren voordat je überhaupt je cappuccino hebt kunnen bestellen. Als je pech hebt komen er net een paar mensen koffie kopen. Het is namelijk ook (of vooral) een koffiewinkel. En dan blijkt er niet altijd voldoende personeel aanwezig om beide klantengroepen ten dienste te zijn. Als je in zo’n geval ziet dat er zelfs iemand een koffiemachine wil kopen, dan ben je helemaal de sjaak. Kom dan een andere keer terug.
Echt relaxed zitten doe je niet, ofwel op hoge krukken aan een hoge tafel, ofwel op een lullig kussentje in de vensterbank. Maar eerlijk is eerlijk: de cappuccino is het waard! Als ze iets meer snelheid zouden kunnen leveren en iets aan het zitcomfort zouden verbeteren, dan zou deze Brandmeester’s zeker hoger eindigen.
Voor de overige espressobars kun je terecht op de website van wijnwinkelreview.nl