Blog

Brandmeesters / Alle blogs  / 5 x de mooiste boeken over koffie
Brandmeesters koffie koffiebonen boeken over koffie literatuur

5 x de mooiste boeken over koffie

De Nationale voorleesdagen zijn begonnen! En wat is nu lekkerder dan een goed boek onder het genot van een kop koffie? Lezen óver koffie natuurlijk! Het voorlezen zelf laten we even achterwege, maar het is wel een mooie gelegenheid om de mooiste boeken over ons favoriete onderwerp eens uit te lichten. Daarom hebben wij de 5 mooiste boeken over koffie op een rijtje gezet.

The Barista Bible – Christine Cotrell 

De Barista Bible is de ultieme metgezel voor iedereen die wil leren over de kunst en kennis van het bereiden en serveren van de perfecte koffiedranken. Christine Cottrell laat op een duidelijke manier alle aspecten van het vak van Barista zien. Het wordt dan ook over de hele wereld, voor iedereen die zijn (koffie-) kennis wil bijschaven, gebruikt.

The Barista Bible is hier te koop

Real fresh coffee – Jeremy Torz & Steven Macatonia

Of je nu een koffieliefhebber bent of een obsessieve barista, Real Fresh Coffee is een prachtige gids voor een perfecte kop koffie.Jeremy Torz end Steven Macatonia, de oprichters van Union Hand-Roasted Coffee, een prijswinnende micro-branderij hebben een passie voor koffie sinds 2001. Ze werken nauw samen met de koffieboeren om de kwaliteit van de koffiebonen te verrijken. Hun premium coffee wordt ambachtelijk gebrand in kleine batches om een voortreffelijke smaak te garanderen.Deze koffiebranders delen hun expertise en geheimen van ‘s werelds meest populaire drank. Ontdek de wereld van koffie. Inkopen, branden, malen en bereiden, dit boek is een complete gids voor echt verse koffie!

Real fresh coffee is hier te koop

World Atlas of Coffee – James Hoffmann

De bestseller World Atlas of Coffee neemt de lezer mee op een wereldwijde tour door koffielanden en presenteert de boon in prachtige kleurenfoto’s en beknopte, informatieve tekst. Het toont de oorsprong van koffie – waar het wordt verbouwd, de mensen die het verbouwen; en de culturen waarin koffie een manier van leven is – en de wereld van consumptie – verwerking, kwaliteiten, de consument en de moderne koffiecultuur. Oftewel alles en meer wat je zou willen weten over koffie.

World Atlas of Coffee is hier te koop

Koffiekenner word je zo – Sebastien Racineux

Met Koffiekenner word je zo leer je alles over koffie en de edele kunst van het perfecte kopje koffie zetten. Proef het verschil in aroma’s en smaken tussen de diverse koffieboonsoorten, kies de juiste cafetiére en andere apparatuur en bekwaam je in je vaardigheden gelijk aan een barista!

Koffiekenner word je zo is een praktisch handboek en gaat werkelijk op alle facetten van het koffiezetten in: van de waterkwaliteit, het branden van koffie, de diverse methoden en uiteraard mag de geschiedenis van het koffiezetten niet ontbreken. Leer alles over ‘slow coffee’ en het verschil tussen ‘cold brew’ en ‘fresh brew’, maak zelf ijskoffie en bekwaam je in ‘latte art’. Koffiekenner word je zo is een modern vormgegeven handboek dat ingaat op werkelijk alle aspecten van het zetten van de perfecte kop koffie, in alle varianten en door middel van diverse technieken.

Koffiekenner word je zo is hier te koop

Cold Brew Coffee – C.Callow

Cold brew coffee verovert de koffiewereld met zijn zoetere, zachtere smaak en potentiële gezondheidsvoordelen. Gebrouwen door koffiedik urenlang in koud water te laten trekken, biedt het een compleet nieuwe kijk op koffie – en als je het eenmaal probeert, is er geen weg meer terug. Deze handige gids geeft je alle kennis die je nodig hebt om bovenop de trend te komen, met geïllustreerde stapsgewijze technieken om thuis je eigen koude brouwsel te maken, plus deskundig advies om je te helpen de beste resultaten uit je drankje te halen.

Ook vind je in dit boek 35 heerlijke recepten voor het maken van cocktails en desserts met je cold brew koffie, van Espresso Martini en Cold Brew Negroni tot Coffee Chocolate Tart, is dit een must-have voor het brouwen van beginners en ambachtslieden met kleine batches.

Cold Brew Coffee is hier te koop