Aficionado

melange

De Aficionado is een krachtige melange voor espressodrinkers die van een stevige espresso houden. De koffie heeft een stroperige body, tonen van pure chocolade met een klein zoetje in de afdronk.

Oorsprong

Indonesië (Sumatra), India en Costa Rica

Branding

Medium – donker

Intensiteit

bereiding

– flexibele richtlijnen –

Bereiding espresso

enkele espresso: 8 – 9 gram
2 espresso’s: 16 tot 19 gram
doorlooptijd: 25 – 30 seconden
enkele espresso shot: 30 ml

Bereiding filter

30 gram – 500 ml.

Geschikt voor onder andere

Espresso, cappuccino, filter

roasting guide

Al onze koffiebonen worden volgens het ‘slowroast’ principe gebrand. De koffiebonen worden met deze methode langzaam gebrand waardoor de smaak en het aroma zich beter en gelijkmatig kunnen ontwikkelen. Deze methode van branden kost iets meer tijd, maar bij ons gaat kwaliteit altijd boven kwantiteit.

Aficionado

melange

De Aficionado is een krachtige melange voor échte espressodrinkers. De koffie heeft een stroperige body, tonen van pure chocolade met een klein zoetje in de afdronk.

Oorsprong

Sumatra, India en Costa Rica

Branding

Full City ++ / Italian

Intensiteit

Aficionado is een koffie die wij in ons hart hebben gesloten. Hij maakt zijn naam, uit het Portugees vertaald liefhebber of fan, dan ook meer dan waar. In onze espressobar gebruiken we standaard de Aficionado voor espresso’s. Aficionado is één van onze meest populaire melanges. Deze bonen zijn donker tot zeer donker gebrand om zo de unieke smaak van de melange te creëren.

bereiding

– flexibele richtlijnen –

Bereiding espresso

enkele espresso: 8 – 9 gram
2 espresso’s: 16 tot 18 gram
doorlooptijd: 25 – 30 seconden
enkele espresso shot: 30 ml

Bereiding filter

30 gram – 500 ml.

Geschikt voor onder andere

Espresso, cappuccino, filter