Bewaren

Foto van: Tyler Nix

Het bewaren van koffie

Je kunt vers gebrande koffie het beste bewaren op een koele, donkere en droge plaats. Niet de koelkast of vriezer. Condens tast namelijk de delicate oliën in de koffie aan en daarmee de smaak en het aroma van koffie.

Na het openen van de verpakking adviseren we om de koffiebonen maximaal drie weken in een afgesloten container te bewaren. Gemalen koffie kun je maximaal tien dagen bewaren, waarbij de kwaliteit met de dag snel afneemt.

Als ervaren koffiebranders geven we je graag een paar tips om de fijne aroma’s en bijzondere smaak van vers gebrande koffie zo lang mogelijk te bewaren:

Na het openen van de verpakking raden we je aan om de koffiebonen te bewaren in een afgesloten container.

Bewaar koffie in een luchtdichte container en niet in de buurt van sterk ruikende etenswaren of andere sterk geurende artikelen.

Investeer in een koffiemolen en koop ongemalen bonen. Maal zoveel bonen als je nodig hebt vlak voor het koffiezetten. Op deze manier blijven de aroma's en smaken van de koffiebonen het langst mogelijk optimaal. Zelf malen heeft ook als voordeel dat je zelf de fijnheid kiest die nodig is voor de zetmethode van jouw keuze.

Koffiebonen blijven de lekkerste aroma's afgeven voor ongeveer drie weken na het branden. Gemalen bonen hebben een nog korter smaakbehoud: een week gemiddeld.

Het bewaren van koffie

Je kunt vers gebrande koffie het beste bewaren op een koele, donkere en droge plaats. Niet de koelkast of vriezer. Condens tast namelijk de delicate oliën in de koffie aan en daarmee de smaak en het aroma van koffie.

Na het openen van de verpakking adviseren we om de koffiebonen maximaal drie weken in een afgesloten container te bewaren. Gemalen koffie kun je maximaal tien dagen bewaren, waarbij de kwaliteit met de dag snel afneemt.

Als ervaren koffiebranders geven we je graag een paar tips om de fijne aroma’s en bijzondere smaak van vers gebrande koffie zo lang mogelijk te bewaren:

Na het openen van de verpakking raden we je aan om de koffiebonen te bewaren in een afgesloten container.

Bewaar koffie in een luchtdichte container en niet in de buurt van sterk ruikende etenswaren of andere sterk geurende artikelen.

Investeer in een koffiemolen en koop ongemalen bonen. Maal zoveel bonen als je nodig hebt vlak voor het koffiezetten. Op deze manier blijven de aroma's en smaken van de koffiebonen het langst mogelijk optimaal. Zelf malen heeft ook als voordeel dat je zelf de fijnheid kiest die nodig is voor de zetmethode van jouw keuze.

Koffiebonen blijven de lekkerste aroma's afgeven voor ongeveer drie weken na het branden. Gemalen bonen hebben een nog korter smaakbehoud: een week gemiddeld.

Foto van: Tyler Nix