Cafeïnevrij

melange

Onze cafeïnevrije koffie heeft tonen van zoet gedroogd fruit en amandelen met een uniek aromatische houtsmaak in de afdronk en een goed gebalanceerde aciditeit.

Oorsprong

Zuid- en Centraal-Amerika

Branding

Full City + (donker)

Intensiteit

Cafeïne is een opwekkende stof die onder andere in koffie, thee en cacaobonen zit. Er zijn verschillende manieren om deze stof uit koffiebonen te halen. Brandmeester’s heeft met de H2OC methode gekozen voor een pure methode waarin aroma’s zoveel mogelijk bewaard blijven. Het decafeïneren voor de branding helpt hierbij omdat de belangrijkste smaak en aroma stoffen worden gevormd tijdens het branden.

In dit proces wordt water (H2O) als extractiemiddel gebruikt. De groene bonen worden langdurig met water gespoeld waardoor de cafeïne oplost in het water. Het water, met de daarin opgeloste cafeïne, wordt vervolgens door een bed van actieve kool (C) gepompt. De actieve kool neemt de cafeïne uit het water op. De gedecafeïneerde bonen worden met warme lucht gedroogd en met koude lucht gekoeld om vervolgens op de gebruikelijke wijze gebrand te worden. Het water kan vervolgens opnieuw worden gebruikt om te decafeïneren.

bereiding

– flexibele richtlijnen –

Bereiding espresso

enkele espresso: 8 – 9 gram
2 espresso’s: 16 tot 18 gram
doorlooptijd: 25 – 30 seconden
enkele espresso shot: 30 ml

Bereiding filter

30 gram – 500 ml.

Geschikt voor onder andere

Alle espressovariaties en de volautomaat.

roasting guide

Al onze koffiebonen worden volgens het ‘slowroast’ principe gebrand. De koffiebonen worden met deze methode langzaam gebrand waardoor de smaak en het aroma zich beter en gelijkmatig kunnen ontwikkelen. Deze methode van branden kost iets meer tijd, maar bij ons gaat kwaliteit altijd boven kwantiteit.

Cafeïnevrij

Onze cafeïnevrije koffie heeft tonen van zoet gedroogd fruit en amandelen met een uniek aromatische houtsmaak in de afdronk en een goed gebalanceerde aciditeit.

Oorsprong

Zuid- en Centraal-Amerika

Branding

Full City + (donker)

Intensiteit

Bereiding espresso

enkele espresso: 8 – 9 gram
2 espresso’s: 16 tot 18 gram
doorlooptijd: 25 – 30 seconden
enkele espresso shot: 30 ml

Bereiding filter

30 gram – 500 ml.

Geschikt voor onder andere

Espresso, cappuccino, filter

bereiding

– flexibele richtlijnen –

Bereiding espresso

enkele espresso: 8 – 9 gram
2 espresso’s: 16 tot 18 gram
doorlooptijd: 25 – 30 seconden
enkele espresso shot: 30 ml

Bereiding filter

30 gram – 500 ml.

Geschikt voor onder andere

Espresso, cappuccino, filter