Algemeen

Een goede espresso hoeft niet uit Italië te komen, maar haal je gewoon in Nederland. Net als andere versproducten, zoals groente en fruit, vind je de beste kwaliteit koffie dichtbij. Vers brood haal je bij de bakker, de meest verse koffie haal je uit onze micro branderij.

Brandmeester’s [Premium Roasted Coffee] wordt dagelijks zintuiglijk gebrand per ‘single origin’; elke soort op zijn eigen wijze en met zijn eigen brandprofiel, langzaam, in kleine hoeveelheden en met lucht gekoeld, zonder water. Espressomelanges worden pas na het branden samengesteld. In het kleurenpalet van elke melange herken je de toewijding van Brandmeester’s om het allerbeste uit elke ‘specialty coffee’ naar boven te halen, voor een topklasse koffie met meer karakter, complexiteit en nuance. Naast de single origins leveren wij onze bekende espressomelanges: Aficionado (de donkerste), Segundo (de milde), Sodade (ook voor de volautomaat) en Equîto (onze biologische espresso).

Brandmeester’s heeft sinds de oprichting in 1994 nooit concessies gedaan aan zijn kwaliteitsprincipes en uitgangspunten. Als eerste in Nederland omarmde Brandmeester’s in 1994 actief de specialty coffee. Met de opening van de eerste zaak in Amsterdam gaf Brandmeester’s als eerste nieuwe inhoud aan het begrip ‘espressoservice’ door een professioneel uitgeruste en met vaardige baristi bezette espressobar.

En ook nu, na twee decennia blijft Brandmeester’s groeien en innoveren. Onze ervaring en toewijding maakt dat Brandmeester’s als geen ander kennis heeft over de dynamiek van specialty en espresso coffee en over de voorwaarden voor succesvolle deelname in deze branche. Brandmeester’s is daarom de ideale partner niet alleen voor horecaondernemers, maar ook voor retailers en kantoren.

Brandmeester’s [Premium Roasted Coffee] is een topklasse koffie met meer karakter, complexiteit en nuance, omdat wij in onze productieketen onze 10 kwaliteitsprincipes hanteren:
1. 100% specialty coffee
2. selectieve inkoop
3. ingangscontrole (cupping)
4. geconditioneerde opslag van ruwe koffie
5. kleinschalige productie (micro roasting)
6. luchtgekoelde productie (dry roasting)
7. single origin roasting (post blending)
8. geconditioneerde opslag van gebrande koffie
9. branden op bestelling (roasting on demand)
10. uitgangscontrole: koffiebereiding door eigen baristi