Recept: Sinaasappel muffin met koffiechocolade

762 1024 Brandmeesters

Luchtige, frisse sinaasappel chocolade muffins met een vulling van gesmolten koffiechocolade. Een mond vol en misschien begint je buik nu al te knorren.

Helemaal gelijk heb je! Deze muffins zijn namelijk het proberen waard en heel gemakkelijk te maken. Brandmeester’s deelt ook de drie beste tips, om ervoor te zorgen dat deze muffins niet kunnen mislukken.

Wat is de Brandmeester’s tip?

Voor dit meesterlijke muffin recept, willen we graag drie tips delen om de muffins zo lekker mogelijk te maken.

Ten eerste raden we je aan om de Amante koffiebonen te gebruiken. Deze liefdevolle melange is met veel zorg en passie samengesteld door onze branders Tom & Richard. De melange past perfect bij deze muffins door de heerlijke rode bessen die je proeft in de koffie!

Als tweede tip raden we je aan om de schil van de sinaasappel zo dun mogelijk te raspen. Het witte gedeelte net onder de schil is namelijk wat bitter van smaak en dat willen we niet in dit recept.

De derde Brandmeester’s tip voor dit meesterlijke recept is om de koffiechocolade van Brandmeester’s & Arti Choc te gebruiken! Deze verrukkelijke koffiechocolade is op ambachtelijke wijze gemaakt en geeft een extra koffie boost aan de muffins. Om je vingers bij af te likken!

Wat heb je nodig om 12 meesterlijke sinaasappel koffiechocolade muffins te maken?

  • 60 gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 3 eieren
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 8 gr bakpoeder
  • snufje zout
  • 100 gr bruine basterdsuiker
  • 45 gr cacaopoeder
  • rasp van 3 sinaasappels
  • 70 ml volle melk
  • 30 ml afgekoelde Amante koffie
  • 70 ml sinaasappelsap
  • blok Brandmeester’s x Arti Choc ambachtelijke koffiechocolade

Hoe maak je de muffins?

  1. Bereid de koffie voor volgens de gewenste zetmethode en laat het afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven).
  3. Rasp de sinaasappels en pers het sap uit.
  4. Meng het bakmeel, de suiker, het zout, het bakpoeder, de cacao poeder en de sinaasappelrasp in een kom.
  5. In een aparte kom, voeg de suiker toe aan de boter. Klop dit op tot een luchtig en romig geheel.
  6. Voeg de droge ingrediënten aan het boter-suiker mengsel toe.
  7. Voeg de eieren, de melk, het sinaasappelsap en de koffie toe aan het beslag.
  8. Meng het geheel tot een glad en luchtig deeg.
  9. Verdeel de muffinvormen over de bakplaat en schep twee eetlepels deeg in elk bakje.
  10. Snij het Brandmeester’s x Arti Choc chocoladeblok in 18 stukken en plaats een stukje chocolade in het midden van elke muffinvorm.
  11. Bak de muffins voor 12 minuten op 180°C.
  12. Het chocoladehart blijft zacht zolang de muffins warm zijn. We raden je aan om de muffins (kort) op te warmen om dit effect na het bakken weer te behalen.