
SINGLE ORIGINS
Single origin koffiebonen komen uit een bepaalde regio en hebben hun eigen specifieke kenmerken.
SOORT
SMAAK
OORSPRONG
BRANDING
BEREIDING
BRAZILIË
DATERRA SUNRISE

Een zachte en delicate Rainforest Alliance koffie met tonen van butterscotch, vanille en gedroogde abrikozen. De afdronk is romig, licht zoetig en heeft een aangenaam milde aciditeit.
Regio: Cerrado district
Hoogte: 900 meter
Proces: ongewassen
Oogstperiode: van mei tot augustus
City
Aanbevolen voor onder andere duwpot en snelfilter
GUATEMALA
ANTIGUA

Deze Rainforest Alliance koffie is rijk van smaak met tonen van amandel en melkchocolade. De afdronk is zacht en romig met hinten van kaneel en bruine suiker.
Regio: Vallei van Antigua
Hoogte: 1.450 – 1.850 meter
Proces: gewassen
Oogstperiode: van december tot april
Full City +
Aanbevolen voor filtermethode.
GUATEMALA
EL PLATANILLO

Deze koffie is rijk en vol van smaak, heeft een fris aroma, een stevige body en tonen van pure chocolade, pecannoten en drop in de afdronk.
Regio: San Marcos
Hoogte: 1.000 – 1.500 meter
Proces: gewassen
City
Aanbevolen voor espresso en filtermethode.
COLOMBIA
SUPREMO

Deze koffie heeft tonen van anijs, melkchocolade, gekarameliseerde noten en honing in de afdronk, een medium body, de aciditeit is mooi in balans en heeft een fijne en soepele namaak.
Regio: Medellín
Hoogte: 1.200 – 2.000 meter
Proces: gewassen
City
Aanbevolen voor espresso en filtermethode.
INDIA
WASHED PLANTATION A

Een volle koffie met een zeer diepe, intense smaak, een rijk en kruidig aroma, stroperige body en een milde aciditeit.
Regio: Zuid-India
Hoogte: 1.000 – 1.800 meter
Proces: gewassen
Oogstperiode: van december tot februari
Full City +
Aanbevolen voor espresso en filtermethode.
SUMATRA
LINTONG

Een delicate koffie met een rijk aroma en aardse tonen. In de afdronk proef je nuances van chocolade en honing. Deze koffie is 100% biologisch [Skal 023040] en heeft tevens een EKO-keurmerk.
Regio: Lintong
Hoogte: 1.600 meter
Proces: semi-gewassen
Full City +
Aanbevolen voor espresso, mokapot en filtermethode.
COSTA RICA
LA PANTERA DE TARRAZU

Een veelzijdige koffie, rijk van smaak en perfect in balans. Deze koffie heeft een volle body, stroperig mondgevoel en tonen van sinaasappel en chocolade.
Regio: Tarrazu district
Hoogte: 1.400 – 1.900 meter
Proces: gewassen
Oogstperiode: van december tot maart
Full City +
Aanbevolen voor filtermethode.
KENIA
AA NYERI

Een aromatische koffie, rijk en fruitig van smaak, tonen van zwarte bessen met een medium body en aciditeit.
Regio: Nyeri
Hoogte: 1.600 – 2.200 meter
Proces: gewassen
Oogstperiode: van september tot en met december
Full City
Aanbevolen voor filtermethode.
ETHIOPIE
SIDAMO

Deze koffie heeft een intens aroma, kruidige rinsheid en florale tonen. Lichte body en citrustonen in de afdronk.
Regio: Sidamo
Hoogte: 1.400 meter
Proces: gewassen
Oogstperiode: van november tot januari
City
Aanbevolen voor filtermethode.