Privacy Policy

Privacybeleid Brandmeester’s B.V.

Versie 1.1.2018
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 24-05-2018

Wij zijn er van bewust dat je vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om jouw privacy te beschermen. Op deze pagina laten we jou weten welke gegevens we verzamelen als jij onze website gebruikt, waarom we deze gegevens verzamelen en hoe we hiermee de gebruikservaring verbeteren. Zo snapt je precies hoe wij werken.

Dit privacybeleid is van toepassing op de diensten van Brandmeester’s B.V. Je dient ervan bewust te zijn dat Brandmeester’s B.V. niet verantwoordelijk is voor het privacybeleid van andere sites en bronnen. Door gebruik te maken van deze website geeft je aan het privacy beleid te accepteren.

Brandmeester’s B.V. respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld.
Brandmeester’s B.V., gevestigd aan IJweg 507-E, 2143 CL Boesingheliede, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.
 
Contactgegevens
Brandmeester’s B.V.
IJweg 507-E
2143 CL Boesingheliede
+31 (0) 512 3090
info@brandmeesters.nl
www.brandmeesters.nl

Persoonsgegevens die wij verwerken
Brandmeester’s B.V. verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt.
 
Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken m.b.t. onze webshop & zakelijk proefpakket:
– Voor- en achternaam
– Geslacht
– Geboortedatum
– Adresgegevens
– Telefoonnummer
– E-mailadres
– Bankrekeningnummer
– Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch
– Locatiegegevens
– Gegevens over jouw activiteiten op onze webshop
– Internetbrowser en apparaat type
– Voor een zakelijk proefpakket bewerken wij ook nog de volgende gegevens: Bedrijfsnaam, KvK-nummer, aantal medewerkers, type machine.

Deze gegevens hebben wij nodig om jouw bestelling te verwerken en af te leveren op het door jou aangegeven adres. Je kunt bij ons als gast inloggen, maar je kunt ook een account aanmaken. Een account zorgt ervoor dat je bij een volgende aankoop geen gegevens meer in hoeft te vullen en daardoor sneller een bestelling kunt plaatsen. Daarnaast kun je ook je bestelgeschiedenis inzien, de status van je huidige bestelling volgen, aanmelden- en afmelden van onze nieuwsbrief en jouw account informatie bewerken.

Wij gebruiken jouw telefoonnummer alleen om met jou in contact te komen, indien nodig, over jouw bestelling. Wij maken gebruik van Mollie, een betaalprovider die onze Ideal en Creditcard betalingen verwerkt. Je kunt ook kiezen voor Paypal of een bankoverschrijving op onze ABNAMRO rekening.

Jouw pakket versturen wij met PostNL. Je ontvangt per e-mail een bericht wanneer jouw bestelling is verstuurd met een track & tracecode zodat je jouw pakket kunt volgen. PostNL gebruikt jouw n.a.w. gegevens om jou het pakket te laten volgen en af te leveren.

De informatie over locatiegegevens, gegevens over jouw activiteiten op onze webshop en internetbrowser en apparaat type zijn technisch noodzakelijk om de webshop goed te laten werken.
 
Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken m.b.t. telefonisch contact of per e-mail m.b.t. vragen, klachten en informatie:

– Voor- en achternaam
– Telefoonnummer
– E-mailadres

Vragen en klachten kun je doorgeven middels ons contactformulier, per e-mail of telefonisch. De bovenstaande gegevens hebben wij nodig om je vraag of klacht in behandeling te nemen en contact met jou op te nemen. Ter afhandeling van de vraag of klacht vragen wij alleen persoonsgegevens die noodzakelijk nodig zijn.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken
Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@brandmeesters.nl, dan verwijderen wij deze informatie.
 
Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken
Brandmeester’s B.V. verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:
– Het afhandelen van jouw betaling
– Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder
– Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
– Je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
– Je de mogelijkheid te bieden een account aan te maken
– Om goederen en diensten bij je af te leveren
– Brandmeester’s B.V. analyseert jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren.
– Brandmeester’s B.V. verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

Geautomatiseerde besluitvorming
Brandmeester’s B.V. neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Brandmeester’s B.V.) tussen zit.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren
Brandmeester’s B.V. bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

  • Alle N.A.W. gegevens inclusief geboortedatum, mailadres en bankrekeningnummer bewaren wij 7 jaar na laatst geplaatste order in onze bedrijfsadministratie. Wij hebben als een onderneming een fiscale bewaarplicht van 7 jaar.
  • Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld in correspondentie en telefonisch bewaren wij 2 jaar na laatste mailcorrespondentie of telefonisch contact over een betreffend onderwerp.
  • Gegevens over jouw activiteiten op onze website, lijst met contactgegevens van de klant via een app, internetbrowser en apparaat type bewaren wij 1 jaar na laatste activiteit op onze website om

 

Delen van persoonsgegevens met derden
Brandmeester’s B.V. deelt jouw persoonsgegevens met verschillende derden als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst en om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting. Met bedrijven die je gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Brandmeester’s B.V. blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken
Brandmeester’s B.V. gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone.

Brandmeester’s B.V. gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren.

Wij maken gebruik van Google analytics om statistieken over onze website te verzamelen. Onder andere over het aantal bezoekers, duur van een bezoek, welke pagina’s het beste worden bezocht en voor optimalisatie van de website. Wij hebben een bewerkersovereenkomst met Google afgesloten, het IP-adres is geanonimiseerd, gegevens worden niet gedeeld en wij maken geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies.

Social Sharing gebruiken wij bij onze nieuwsitems en producten zodat je deze kunt delen met vrienden en familie op onder andere Facebook, Pinterest, Twitter. Bij het delen hiervan plaatst de betreffende sociale media platform een cookie om te weten van welke website dit komt.

Meer en uitgebreide informatie over de cookies die worden geplaatst kun je vinden op onze cookiepagina: https://www.brandmeesters.nl/cookies/

Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan.

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Brandmeester’s B.V. en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@brandmeesters.nl.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek .

Brandmeester’s B.V. wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link:

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons
 
Hoe wij persoonsgegevens beveiligen
Brandmeester’s B.V. neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via info@brandmeesters.nl