volautomaat

Cafeïnevrij

1024 1024 Brandmeesters

Cafeïnevrije melange

Smaak
Een notige koffie met een goed gebalanceerde aciditeit.  De smaak heeft tinten van zoet gedroogd fruit en amandelen met een uniek aromatische houtsmaak in de afdronk.

Oorsprong
Zuid- en Centraal-Amerika

Branding
Full City+

Bereiding

Geschikt voor alle espressovariaties en verschillende zetmethoden.

 

Decafeïneren

Cafeïne is een opwekkende stof die onder andere in koffie, thee en cacaobonen zit. Er zijn verschillende manieren om deze stof uit koffiebonen te halen. Brandmeester’s heeft met de H2OC methode gekozen voor een pure methode waarin aroma’s zoveel mogelijk bewaard blijven. Het decafeïneren voor de branding helpt hierbij omdat de belangrijkste smaak en aroma stoffen worden gevormd tijdens het branden.

In dit proces wordt water (H2O) als extractiemiddel gebruikt. De groene bonen worden langdurig met water gespoeld waardoor de cafeïne oplost in het water. Het water, met de daarin opgeloste cafeïne, wordt vervolgens door een bed van actieve kool (C) gepompt. De actieve kool neemt de cafeïne uit het water op. De gedecafeïneerde bonen worden met warme lucht gedroogd en met koude lucht gekoeld om vervolgens op de gebruikelijke wijze gebrand te worden. Het water kan vervolgens opnieuw worden gebruikt om te decafeïneren.

 

Sodade

1024 1024 Brandmeesters

Sodade melange

Smaak
Een zachte espresso; rijk van karakter, zacht en romig op de tong; met smaaknuances van geroosterde noten en melkchocolade; krachtig in de afdronk.

Oorsprong
Zuid- en Centraal-Amerika

Branding
Full City

Bereiding
Geschikt voor een espresso of americano. Uiterst geschikt voor de volautomaat.

kerstmelange

Kerstmelange

1000 1000 Brandmeesters

Speciaal voor de kerst hebben wij een melange samengesteld. De kerstmelange heeft warme accenten van pure chocolade met noten, rozijnen en een vleugje citroen.

Deze melange bevat bonen uit Yirgacheffe, Honduras, India & Sumatra.

250 gram met kerst & oud en nieuw groet!

Shop online >>>