Specials

Campionissimo

600 600 Brandmeesters

Espresso voor sporters!

Espresso Campionissimo, onze interpretatie van een Italiaanse espresso. Een kwaliteitsespresso, gebrand volgens Italiaanse traditie en de donkerste uit ons assortiment. Speciaal samengesteld voor diegenen die houden van de donkere en zware tonen van een soepele Italiaanse espresso.

Espresso Campionissimo is geïnspireerd door de techniek van de professionele wielrenner in de bergen: zijn inzet, zijn souplesse, zijn passie en het samenspel van mens en machine. De zoektocht naar balans en perfectie en het zoete gevoel van overwinning als je de top bereikt.

Alle zijn punten van herkenning voor de barista die zich voor een gelijke uitdaging gesteld ziet: steeds maar schakelen en aanpassen aan het steeds veranderende terrein dat je tegenkomt; afstellen en bijstellen tot je de perfecte balans vindt en de top bereikt. Het ultieme gevoel als passie, preparatie en prestatie samenkomen in de perfecte espresso.

Of het nu gaat om de afstelling van je derailleurs, remmen en versnellingen op je racefiets of de instellingen van de molen, de maling en de dosering: gedreven door passie, gesteund door productkennis en gezekerd door de controle over de omstandigheden, zo lever je het beste eindresultaat: Espresso Campionissimo.

Het bereiden van de perfecte espresso, de ‘godshot’, is als het winnen van een bergetappe in de Giro d’Italia en het verdienen van de eretitel ‘Il Campionissimo’.

Smaakomschrijving

De Espresso Campionissimo is een Italiaanse espresso, fluweelzacht, uitstekend in balans en gekenmerkt door souplesse in de afdronk. Nootachtige tonen van geroosterde amandel en hazelnoot worden gecombineerd met smaaknuances van druiven en gedroogde abrikozen, opgewekt door een heel klein zuurtje en een intens aroma.

Koop nu in onze webshop!

Espresso_Campionissimo_01

jamaica blue mountain

Jamaica Blue Mountain

600 600 Brandmeesters

Jamaica Blue Mountain

Jamaica Blue Mountain, het “zwarte goud” van Jamaica is afkomstig uit de mistige Blue Mountains en is één van de meest gewilde koffies ter wereld. Deze buitengewone koffiesoort wordt verbouwd op grote hoogte en staat bekend om zijn prachtige balans van aroma, body en aciditeit. Het is echter de zacht zoete nasmaak die deze unieke koffie van alle andere onderscheidt.

In 1725 importeerde Sir Nicholas Lawes koffiestruiken vanuit Martinique naar Jamaica en die werden geplant in St. Andrew, één van de vier districten van Blue Mountains. De natuurlijke omstandigheden waren gunstig voor de teelt, waardoor de koffie van zeer hoge kwaliteit bleek te zijn.

In 1953 heeft de Jamaicaanse regering de Coffee Industry Board [CIB] in het leven geroepen om de kwaliteit van de Jamaica Blue Mountain koffie te waarborgen. Alle koffie die uit Jamaica wordt geleverd gaat eerst door een strenge kwaliteitscontrole. Het CIB garandeert dat alle uitgevoerde koffie 100% Jamaica Blue Mountain is en krijgt het CIB handelsmerk.
Net als bij Champagne mag alleen koffie uit de Blue Mountains deze naam dragen.

Deze koffie is met passie en zorg geteeld op de Abbey Green plantage, onderdeel van the Gold Cup Estate. Het is de hoogste plantage van de ‘Blue Mountains’ op 1.370 meter boven zeeniveau. De bodem is rijk aan stikstof en fosfor, belangrijke condities die bijdragen aan een superieure kwaliteit. De koffiebessen worden met de hand geplukt, dit doen ze om alleen de grote koffiebessen te selecteren (Classificatie 1, hoogste kwaliteit). Na het pulpen en drogen rusten de bonen 8 tot 12 weken in speciaal gemaakte silo’s van dennenhout. Dit draagt bij aan het unieke karakter van de boon.

 

Inhoud: 150 gram
Prijs: € 24,50

kerstmelange

Kerstmelange

1000 1000 Brandmeesters

Speciaal voor de kerst hebben wij een melange samengesteld. De kerstmelange heeft warme accenten van pure chocolade met noten, rozijnen en een vleugje citroen.

Deze melange bevat bonen uit Yirgacheffe, Honduras, India & Sumatra.

250 gram met kerst & oud en nieuw groet!

Shop online >>>