Costa Rica

La Pantera de Tarrazu

Smaak
Een veelzijdige koffie, rijk van smaak en perfect in balans. De Costa Rica La Pantera heeft een volle body en tonen van sinaasappel, abrikoos en koffiebloesem.

Branding
Full City+

Bereiding
Aanbevolen voor snelfilter en duwpot.

Facts
Land: Costa Rica
Regio: Tarrazu district
Hoogte: 1.400 – 1.900 meter
Oogstperiode: van december tot maart
Proces: ‘Washed’ | zon- en schaduwteelt en met de wals gedroogd

Op één van de mooiste plekken op de wereld, wordt één van de beste koffiesoorten ter wereld verbouwd. Vanuit Cuba kwam in 1729 koffie in Costa Rica terecht. De rijke vulkanische grond en het perfecte klimaat zorgde voor een goede koffieproductie. Tot op de dag van vandaag zijn koffie en bananen de belangrijkste exportproducten van Costa Rica. In dit land worden alleen Arabica bonen verbouwd, het produceren van robusta is verboden.

In Tarrazu groeit de koffie waar de bergen de wolken raken. Hier wordt de vulkanische grond perfect gecombineerd met zon en regen om de koffiebonen de perfecte body, aroma en grootte te geven. Tarrazu is een gebied ten zuiden van San José en staat bekend om koffie met een lichte, pure smaak en zalig aroma. Goede Costa Ricaanse koffie heeft de aanduiding ‘SHB’ wat staat voor Strictly Hard Bean. Deze koffie wordt verbouwd vanaf 1500 meter. De bomen groeien door de koude nachten langzamer waardoor de koffie een vollere smaak krijgt. De zuurgraad is hoger en dat draagt bij aan een betere smaak.

Bestel >>>

Smaak

Een rijke, veelzijdige koffie, die perfect in balans is. De koffie heeft een volle body en een fruitige en bloemige smaak.

  • snelfilter