Brazilië

Daterra Sunrise Estate

Smaak
Deze koffie heeft een diep notige smaak met nuances van vanille en karamel. Mild en met een klein zoetje in de afdronk. De Daterra Sunrise wordt verwerkt door middel van de ‘pulped natural’ methode. Hierbij wordt het vruchtvlees van de koffiebes verwijderd, maar het gelatineachtige laagje dat de boon omhult blijft intact. De koffie wordt hierdoor zoeter en krijgt een vollere textuur.

Branding
City

Bereiding
Aanbevolen voor onder andere duwpot en snelfilter

Keurmerk
Deze melange is een 100 procent Rainforest Alliance gecertificeerde koffie. Rainforest Alliance is een internationale organisatie die zich als doel stelt de ecosystemen en de mensen en dieren die daarvan afhankelijk zijn, te beschermen. Het voortbestaan van het regenwoud en het welzijn en inkomen van de arbeiders staan bij deze organisatie voorop. Je herkent gecertificeerde Rainforest Alliance producten aan het groene kikker logo.

Facts
Land: Brazilië
Regio: Cerrado district
Hoogte: 900 meter
Oogstperiode: van mei tot augustus
Proces: ongewassen, hand- en machinaal geplukt, zongedroogd en droogmachine

Cerrado is een regio met een tropisch savanneklimaat. Het gebied heeft een rijke vulkanische kleigrond. De koffie wordt geplant in grote rijen net als de druiven bij wijnvelden. Een irrigatiesysteem zorgt ervoor dat koffieplanten voldoende water krijgen bij gebrek aan regen.

De koffie is afkomstig van Daterra, een groot bedrijf waar topkwaliteit het absolute doel is en heeft het het Rainforest Alliance keurmerk.
Wat Daterra zo bijzonder maakt in een groot koffieproducerend land als Brazilië, is dat de verwerking snel na de oogst plaatsvindt en het proces gewaarborgd wordt door een geavanceerde kwaliteitscontrole. Daterra is hiermee ook bekend geworden in de Cup of Excellence van Brazilië.

Bestel >>>