Live Roasting

150 150 Brandmeesters

Title: Live Roasting
Location: Van Baerlestraat, Amsterdam
Description:

Brandmeester’s is bekend om de verse koffie die zij dagelijks brandt volgens het ‘Roasting on Demand’ principe; het principe dat de kwaliteit altijd gewaarborgd blijft omdat de hoeveelheid koffie die gebrand wordt afhankelijk is van de binnengekomen bestellingen en de gemiddelde winkelverkoop. Zo wordt niets te veel gebrand en is de koffie altijd vers!

 

Dit concept komt verder tot uitdrukking in onze ‘Live Roasting’ sessies in onze winkel in Amsterdam. Voor het oog van de klant worden in de Van Baerlestraat 13 regelmatig op kleine schaal specialiteiten koffies gebrand. Deze zijn uiteraard maar tijdelijk verkrijgbaar.

 

In onze winkel vlakbij de P.C. Hooftstraat kunt u zien hoe diverse soorten koffie met de deskundige hand van onze meester koffiebrander tot perfectie worden gebrand op dezelfde manier als dit gebeurt in onze branderij. De transformatie van groene koffiebonen naar vers gebrande koffie is een zintuiglijk belevenis en een ontdekking voor uw zicht, geur en smaakzin. Het eindproduct is te vergelijken met vers brood. Eenmaal geproefd, smaakt gewone koffie nog maar ‘gewoon’ en is het moeilijk nog van doorsnee koffie te genieten.

 

Kortom 3 redenen om naar Brandmeester’s Amsterdam te komen:

 

–        ontdek het geheim van vers gebrande koffie met uitleg van onze meesterbrander;

–        proef onze koffie als eerste na het branden aan onze koffiebar (too hot to handle)*;

–        neem deze verse koffie direct mee naar huis en ontvang een leuk presentje

 

Laat u leiden door uw zintuigen wanneer u een bezoek aan Brandmeester’s Amsterdam brengt.

 

*Ondanks de beleving van vers gebrande koffie bestaat er ook zoiets als rusttijd. Een periode die de koffie nodig heeft om zijn koolstofdioxide te ontgassen. Dit proces staat aan de basis van de verdere smaakontwikkeling. Je kan dit rustproces verklaren als een periode die nodig is om aromabestanddelen en oliën in de celstructuren te binden. Dit komt het aroma en de body van de koffie ten goede
Start Time: 09:30
Date: 2013-05-03
End Time: 11:30